Skip to content

Wat zijn powerapps en hoe kan u ze gebruiken?

U heeft ongetwijfeld de naam, links en snelkoppelingen naar PowerApps gezien in uw SharePoint/Office 365 omgeving en u vraagt zich waarschijnlijk af wat PowerApps precies zijn en wat u ermee kan. In deze blog leg ik u uit wat PowerApps is en hoe u kunt beginnen met het bouwen van uw eigen maatwerkapplicatie.

Wat zijn powerapps?

PowerApps is een software waarmee u maatwerk bedrijfsapplicaties kunt bouwen zonder kennis van app-ontwikkeling of programmeren. Het zit standaard in de meeste Office 365 lidmaatschappen en is een functionaliteit van Office 365, net als OneDrive, Planner en anderen. Dit is goed nieuws voor ons, omdat we nu functionaliteit kunnen bouwen die we altijd al wilden hebben zonder ook maar één regel code en zonder het inhuren van dure ontwikkelaars.

Hoe zijn powerapps gerelateerd aan sharepoint?

PowerApps is onafhankelijk van SharePoint. Echter is het nauw geïntegreerd met SharePoint als onderdeel van Office 365. Hoewel PowerApps ontworpen is om te werken met een aantal verschillende bronnen zoals externe databases, kunt u PowerApps ook eenvoudig verbinden met elke soort SharePoint lijst, bibliotheek of OneDrive. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om informatie op te slaan en binnen te halen zonder kennis van databases of SQL. U kunt ook verbinding maken met vele andere gegevensbronnen (Twitter, Box enzovoorts.)

Hoe maak ik een powerapp aan?

U kunt PowerApps aanmaken via
  1. Uw webbrowser, door te navigeren naar web.powerapps.com U vindt er verschillende voorbeeldapps die u snel laten kennismaken met de mogelijkheden van PowerApps.
  2. Een op uw desktop geïnstalleerde applicatie genaamd PowerApps Studio – die u eveneens kan downloaden vanaf web.powerapps.com

Heb ik powerapps nodig?

Naarmate uw bedrijf behoefte krijgt aan meer maatwerkapplicaties en functionaliteit, kan u PowerApps gaan nodig hebben. PowerApps maakt het, potentieel gezien, onnodig om een dure maatwerkontwikkelaar in te huren. Hiermee heeft u de benodigde kracht en tools om uw bedrijf vooruit te helpen.

Waar start ik mijn powerapps op?

Zodra u een PowerApp heeft aangemaakt, kunt u deze vanuit 3 verschillende plekken runnen:

1. Op het Web via Microsoft Dynamics 365

dynamics365

2. Op een mobiel apparaat via Windows Mobile, iOS of Android 

powerapps app

3. Vanuit de SharePoint Lijst of Bibliotheek weergave

Waar kan ik meer leren over powerapps?

De Microsoft PowerApps site heeft vele waardevolle bronnen inclusief een leersectie met video’s: https://powerapps.microsoft.com/nlnl/tutorials/getting-started/

Gerelateerde artikels

brightwork preview

Mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Heeft uw organisatie nood aan een flexibel platform voor het opvolgen van projecten? Ontdek hier de mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Sharepoint tot een succes maken? Deze 7 vragen moet u vooraf beantwoorden

Dit zijn zaken waar ik tegenwoordig specifiek rekening mee houd. Het vergroot de kans op succes voor alle betrokken partijen.