Skip to content

Sharepoint 2019: wat mag u verwachten?

Op de Microsoft Ignite-conferentie werden heel wat belangrijke aankondigingen gedaan. Een daarvan kwam van Jared Spataro, General Manager voor Microsoft Office. Die liet weten dat we wellicht tegen midden 2018 een voorproefje zullen krijgen van de SharePoint Server 2019.

Alhoewel het aandeel in-huis licenties afnam tot slechts 35%, is dit een duidelijk signaal dat Microsoft doorgaat met het aanbieden van zowel online als in-huis versies aan bedrijven.

Het voortzetten van de strategie om een combinatie van cloud plus in-huis aan te bieden, is goed nieuws voor organisaties die er momenteel nog voor kiezen om hun inhoud (volledig of gedeeltelijk) uit de cloud te houden. Deze groep wordt steeds kleiner maar is niet onbelangrijk. Die keuze gebeurt vaak om veiligheidsredenen, omdat organisaties niet in staat zijn om zeer gevoelige inhoud in de cloud op te slaan, al was het maar omwille van regelgeving.

Het goede nieuws is dat organisaties over het beste van twee werelden kunnen beschikken door hybride oplossingen in te zetten die inhoud genereert van in-huis SharePoint in combinatie met SharePoint Online, OneDrive voor bedrijven en alle andere krachtige tools in Office 365. Dat gezegd zijnde, wat kunnen we verwachten van SharePoint Server 2019? Tot nu toe heeft Microsoft erg weinig details vrijgegeven. Dit is echter wat we weten:

Nauwere connectiviteit met de cloud en office 365

De in-huis versie van SharePoint Server 2019 is gebaseerd op de basisversie van SharePoint Server 2016. Het doel is om u dichter bij de cloud, en de cloud dichter bij u te brengen. Met dat in het achterhoofd zullen veel van de fantastische nieuwe functies die bij Office 365 horen, ook aan SharePoint Server 2019 worden toegevoegd.

Next-gen sync client-ondersteuning

Met de Sync Client kunnen gebruikers inhoud van SharePoint synchroniseren met hun lokale computers, vergelijkbaar met de tool die wordt gebruikt voor OneDrive voor bedrijven. De invoering van de Sync-client liep niet altijd van een leien dakje, maar de functie is gestaag verbeterd in de Office 365 omgeving. U mag een snelle en betrouwbare synchronisatie-ervaring verwachten. Goed om weten is dat Microsoft niet van plan is om ondersteuning voor de Sync Client naar SharePoint Server 2016 uit te breiden.

Modern ux voor het hele product

Microsoft heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het reviseren en bijsturen van de SharePoint- en OneDrive-gebruikerservaringen als onderdeel van de nieuwe Modern UX. Deze UX-consistentie wordt ook uitgebreid om de lokale versie van SharePoint te omvatten.

Flow / power apps-integratie

Microsoft heeft bevestigd dat PowerApps en Microsoft Flow de opvolgers zijn van InfoPath en SharePoint Designer, respectievelijk gebruikt voor de aanmaak van formulieren en workflows door ontwikkelaars en ervaren gebruikers. Interessant is dat InfoPath zeker niet meteen wordt afgevoerd. SharePoint-ontwikkelaars hebben al meer dan een decennium lang een ​​haat-liefdeverhouding met dit hulpprogramma voor formulieren. Microsoft heeft nu het voortbestaan verzekerd tot minstens 2026, in lijn met de verwachte levensduur van SharePoint Server 2016.

Andere sharepoint online-innovaties

Los van het bovenstaande, kunnen we er behoorlijk gerust in zijn dat veel van de nieuwe functies die worden aangekondigd voor SharePoint Online ook zullen voorkomen in de release van SharePoint Server 2019. Microsoft wil namelijk de functiepariteit over het hele ecosysteem vergroten. Een opmerkelijke uitzondering kunnen SharePoint Hub-sites zijn, die verwante sites samenbrengen onder een gelijkvormig uiterlijk en met een gedeeld navigatiegevoel. In dit stadium lijken die te worden weggelaten uit de SharePoint Server 2019 release.

Overzicht

Samengevat kondigt SharePoint Server 2019 zich aan als een belangrijke product release. Het blijft Microsoft-klanten ondersteunen die hun inhoud lokaal willen opslaan en tegelijkertijd de innovaties van Microsoft Office 365 en SharePoint Online willen gebruiken om state-of-the-art functionaliteit naar SharePoint Server te brengen. Praat met ons Wilt u met ons praten over uw vereisten voor SharePoint en Office 365 intranet en uw digitale werkplek? Neem vandaag nog contact op.

Gerelateerde artikels

brightwork preview

Mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Heeft uw organisatie nood aan een flexibel platform voor het opvolgen van projecten? Ontdek hier de mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Sharepoint tot een succes maken? Deze 7 vragen moet u vooraf beantwoorden

Dit zijn zaken waar ik tegenwoordig specifiek rekening mee houd. Het vergroot de kans op succes voor alle betrokken partijen.