PowerApps

Lage ontwikkelingskosten, snel resultaat, efficiëntere bedrijfsprocessen

Betaalbare applicaties om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren

Het bouwen van zakelijke applicaties stond in het verleden altijd gelijk aan grote investeringen. In geld, maar zeker ook in tijd. Dankzij Microsoft PowerApps kan dat vandaag anders. PowerApps maakt het mogelijk om handmatige bedrijfsprocessen efficiënt te transformeren naar digitale, geautomatiseerde processen.

PowerApps is een software waarmee u maatwerk bedrijfsapplicaties kunt bouwen. Dankzij de standaard bouwblokken kan dat zonder diepgaande kennis van app-ontwikkeling of programmeren. Het zit standaard in de meeste Office 365 lidmaatschappen en is een functionaliteit van Office 365, net als OneDrive, Planner en anderen.

Dit is goed nieuws voor ons, omdat we nu functionaliteit kunnen bouwen die we altijd al wilden hebben zonder ook maar één regel code en zonder het inhuren van dure ontwikkelaars. Doordat het zo goed integreert met andere Microsoft 365 producten is het dé manier om applicaties en koppelingen te bouwen voor bijvoorbeeld Teams, SharePoint en Dynamics 365.

Lage kost

Snel resultaat

Efficiëntere processen

Voorbeelden van PowerApps

De mogelijkheden van PowerApps zijn eindeloos. Afhankelijk van uw bestaande bedrijfsprocessen en gebruikte tools zijn er ongetwijfeld mogelijkheden om zaken te digitaliseren en uw werking te professionaliseren. Hier geven we enkele voorbeelden van de meest voorkomende PowerApps. 

Dankzij een onboarding app zorgt u ervoor dat de onboarding van nieuwe medewerkers efficiënt en consistent gebeurt. De app automatiseert het hele onboarding proces beginnende bij HR, beleid, best practices, video checklists tot contactinformatie.

Een onboarding kan bijvoorbeeld bestaan uit verschillende blokken waaraan de te volgen stappen en de nodige hulpbronnen zijn gekoppeld.

Denk daarbij aan standaard zaken als tekst, afbeeldingen en video, maar dankzij de integraties die PowerApps biedt kan u ook functionaliteiten uit andere applicaties integreren. Zo kunnen nieuwe medewerkers rechtstreeks vanuit de app bijvoorbeeld een eerste planner taak aanmaken.

Desgewenst kan u een volgende stap in de training pas vrijgeven wanneer de medewerker aangeeft dat hij de stap voltooid heeft.

Powerapps training app

Eventueel kan dit ook gekoppeld worden aan het invullen van een medewerkersprofiel en informatie over het team en de organisatie.

powerapps onboarding app

Connecteer met meer dan 200 cloud diensten

Als u ooit gegevens van meerdere systemen en applicaties bij elkaar heeft gebracht, dan weet u hoe complex en tijdrovend dit kan zijn. Als data niet gemakkelijk deelbaar en begrijpelijk zijn, vraagt elke data-integratie om een specifieke bewerking of transformatie. De Common Data Service van Microsoft brengt hier verandering in. Het Common Data Model maakt het samenbrengen en gebruiken van data eenvoudiger door het bieden van een gedeelde metadata-taal die gebruikt wordt in bedrijfsapplicaties en analyse applicaties. Dit systeem maakt het dus mogelijk om data en de betekenis ervan te delen tussen applicaties en processen.

Dat PowerApps onderdeel is van de Microsoft 365 suite wil overigens niet zeggen dat u daartoe gebonden bent. PowerApps heeft connectors voor meer dan 200 cloud diensten en u kan zelfs on-premise gegevens koppelen: https://docs.microsoft.com/en-us/connectors/connector-reference/connector-reference-powerapps-connectors

Powerapps connectors

3 soorten apps

Het type applicaties dat u met PowerApps kan maken kan onderverdeeld worden in 3 categorieën:

‘Canvas Apps’ laten u toe om zelf een app-interface samen te stellen en verbinding te maken met de meer dan 200 gegevensbronnen. U kan dus ook eenvoudig gegevens uit uw bestaande Microsoft apps gebruiken als basis.

Pas elk detail van uw app aan zodat uw app is geoptimaliseerd voor specifieke taken en rollen. Maak voor elk apparaat apps die tal van bedieningselementen gebruiken, zoals camera’s en de locatie. Of begin met een voorbeeldapp waarin algemene bedrijfsscenario’s worden aangeboden, zoals onkostendeclaraties of locatie-inspecties.

Canvas Apps zijn geschikt voor web, tablets en mobile.

powerapps canvas apps

‘Modelgestuurde Apps’ laten u toe om formulieren, processtromen en bedrijfregels op maat te maken. In tegenstelling tot de Canvas Apps, waarbij u volledige controle over de appindeling heeft, is bij modelgestuurde apps veel van de indeling grotendeels voor u gedefinieerd en afhankelijk van de onderdelen die u toevoegt aan de app.

Powerapps modelgestuurd

‘Portals’ laten u toe websites te maken waarin gegevens gemaakt en bekeken kunnen worden in Common Data Service of waar inhoud anoniem doorzocht kan worden. Integreer uw modelgestuurde formulieren, weergaven, grafieken en sluit uw Power BI-rapporten in om websites te maken voor uw externe gebruikers, met weinig code.

Gebruikers kunnen de portal gebruiken via verschillende standaarden, zoals Azure AD, LinkedIn, Microsoft-account, Okta en meer.

Wilt u graag eens sparren over de mogelijkheden van PowerApps voor uw organisatie?