Skip to content

Use cases voor Microsoft’s powerapps

Powerapps

Microsoft PowerApps helpen uw zakelijke gebruikers om samen te werken en efficiënter te werken. De PowerApps bieden oneindig veel mogelijkheden om data te presenteren en datastromen te onderhouden. Er zijn vele manieren waarop u PowerApps kunt gebruiken om uw activiteiten te stroomlijnen en te profiteren van PowerApps, of het nu vanaf uw desktop is of via uw mobiele apparaat.

We inspireren u graag met enkele vaak voorkomende use cases.

Bedrijfsflexibiliteit

Een van de belangrijkste toepassingen voor Microsoft PowerApps is het maken van uw eigen apps om de werking te verbeteren. Hiervoor kan gestart worden vanaf een sjabloon, of u kan van 0 af aan starten. Gebruikers kunnen op maat gemaakte business apps bouwen voor web- en mobiele apparaten die via bestaande databronnen verbinding kunnen maken om zo bestaande processen te optimaliseren of inzichtelijk te maken.

PowerApps vereenvoudigt het proces van het maken van een app en verkort de tijd die daarvoor nodig is dankzij een  gebruikersvriendelijke interface en de meer dan 200 verschillende connectoren.

Verbind uw gegevens

Microsoft PowerApps maakt verbinding met verschillende databronnen om uw app te bouwen, waaronder:

  • Excel-bestanden
  • SharePoint Online lijsten
  • Salesforce-objecten
  • Microsoft Dynamics CRM Online records
  • Azure SQL-databasetabellen
  • Office 365 Exchange data
  • Twitter
  • Aangepaste API’s

Deze verbindingen stellen u en uw collega’s in staat om makkelijk toegang te krijgen tot gegevens. Zodra deze informatie verbonden is met Power Apps kan u data uit verschillende gegevensbronnen gebruiken binnen uw zakelijke apps. U kan informatie zo inzichtelijk maken en delen met uw team, zolang zij ook toegang hebben tot de verbonden gegevensbronnen.

Aangepaste API’s

Een van de meest krachtige functies van Microsoft PowerApps is de mogelijkheid om aangepaste API’s te maken met de ondersteuning van bepaalde authenticatiemechanismen zoals Azure, Active Directory, Google, OneDrive, Salesforce en Basic Authentication.

Je kunt maximaal vijf aangepaste API’s aanmaken in een PowerApps account. Aangepaste API’s zijn geweldig om verbinding te maken met een bestaande API die elders vanuit PowerApps wordt gehost. Zodra u zich registreert en een verbinding met uw API maakt, kunt u deze gebruiken om nieuwe apps in PowerApps te bouwen.

PowerApps en SharePoint

Met de lancering van de moderne SharePoint-lijstervaring hebben gebruikers nu de mogelijkheid om een PowerApp voor SharePoint-lijsten aan te maken en deze te delen met de medewerkers binnen de organisatie. Zodra u de PowerApp-optie voor een SharePoint-lijst selecteert, opent de PowerApps webdesigner in uw browser en maakt hij automatisch een app aan op basis van het schema en de gegevens in die lijst. Makkelijk toch? Vindt u de standaard look niet mooi? Dan kunt u hem gerust aanpassen voordat u hem deelt, zodat hij aan uw wensen voldoet.

Mobiele communicatie

Een aangepaste app kan eenvoudig worden gemaakt om verbinding te maken met medewerkers op de baan en mensen op kantoor voor directe toegang tot de gegevens. We leven in een mobiel tijdperk waarin men verwacht dat gegevens overal toegankelijk zijn en Powerapps biedt oplossingen voor organisaties die overal toegang tot gegevens nodig hebben.

PowerApps service draait op Azure en integreert met Azure, Active Directory, Azure App Service en Azure Media Services. PowerApps integreert ook met Microsoft Flow. Microsoft Flow is een tool voor bedrijven om berichtenverkeer en gegevensuitwisseling te automatiseren tussen Microsoft en externe bedrijfsapplicaties zoals OneDrive en Salesforce, MailChimp, Office 365 en Sharepoint. Gebruikers kunnen vanuit PowerApps stromen triggeren.

Waar werkt u aan?

Bent u op zoek naar intelligente oplossingen om bestaande processen te digitaliseren? Wilt u advies over uw aankomende project? Of wilt u graag weten hoe Cognit u kan helpen bij het uitrollen van PowerApps binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikels

brightwork preview

Mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Heeft uw organisatie nood aan een flexibel platform voor het opvolgen van projecten? Ontdek hier de mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Sharepoint tot een succes maken? Deze 7 vragen moet u vooraf beantwoorden

Dit zijn zaken waar ik tegenwoordig specifiek rekening mee houd. Het vergroot de kans op succes voor alle betrokken partijen.