Skip to content

PowerApps voor HR: de mogelijkheden

Het grootste voordeel van het Power Platform zitten in de toegenomen efficiëntie die voortkomt uit het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Toch is het voor veel organisaties moeilijk om in te schatten waarvoor ze Power Apps nu precies  kunnen gebruiken. Wat zijn de bedrijfsprocessen die we kunnen stroomlijnen? Waar starten we?

Mijn eerste advies is om PowerApps te zien als een tool om kleine, rechttoe rechtaan apps te bouwen die specifieke repetitieve taken vereenvoudigen en versnellen. Hou daarbij rekening dat u niet gebonden bent aan een kantoor en vaste PC, maar dat PowerApps perfect gebruikt kunnen worden op mobiele toestellen. Dit helpt bij het wegnemen van vertragingen in de informatiestroom en bevrijdt mensen van het ‘ik mag niet vergeten dit te doen wanneer ik terug op kantoor ben’ denken.

PowerApps zijn zeker voor HR-afdelingen interessant, omdat zij vaak vele kleine processen hebben en vaak informatie moeten ophalen. Echter, de beste use-cases voor PowerApps zijn geen situaties waarin de app alleen wordt gebruikt om data van gebruikers binnen te halen. Hiervoor bestaat Microsoft Forms namelijk. PowerApps biedt een echte meerwaarde wanneer data naar beide of meerdere richtingen moet stromen en wanneer er ook eisen zijn voor het wijzigen van de data of het monitoren van de status ervan. Hier zijn enkele voorbeelden van veel voorkomende HR-processen die eenvoudig met PowerApps kunnen worden gestroomlijnd om de gewenste efficiëntieverhoging te realiseren.

Powerapps voor HR voorbeelden

Onboarding van nieuwe medewerkers

Geef een app aan nieuwe medewerkers waarin uit te voeren taken staan, waar ze introductievideo’s kunnen bekijken, leren over gangbare praktijken en processen, mensen leren kennen, enz.

Ziekte- of vakantiedagen melden

Een app kan zorgen voor een eenvoudige ziektemelding en coördinatie van de doktersattesten tussen de medewerker, de manager en de HR-afdeling. Ook meldingen en goedkeuringen voor vakantiedagen kunnen op dezelfde manier gedigitaliseerd worden.

Update van persoonlijke informatie

Wanneer mensen verhuizen, gaan trouwen, van bank veranderen enzoverder moet HR hiervan op de hoogte gebracht worden. Ook dit kunnen zij perfect via een app doen.

Registratie voor bedrijfsevenementen

Ook eenvoudige registraties voor bedrijfsfeesten en andere evenementen met ondersteuning voor het eenvoudig aanpassen of annuleren van registraties en het opvragen van extra informatie met betrekking tot dieet- andere voorkeuren zijn mogelijk.

Deze processen zijn in de meeste organisaties aanwezig maar worden vaak op een omslachtige, verouderde manier beheerd. Met onnodige opvolging, heen-en-weer mailen en tijdverlies tot gevolg.

Bij Cognit bouwen we geregeld PowerApps voor HR. Dit zijn enkele van de vaak voorkomende cases. Microsoft zelf gebruikte PowerApps om hun ‘thrive suite’ te bouwen; een verzameling van mobiele apps om  werknemersbetrokkenheid te creëren. Deze worden wereldwijd ingezet voor meer dan 100.000 werknemers. De applicaties hebben een eenvoudige en moderne UI en maken verbinding met een verscheidenheid aan backend services, waaronder cloud-gebaseerde API’s en legacy on-premise systemen.

https://youtu.be/aKhrCs6D2qQ
HR Powerapp Homepage
HR Powerapp verlofaanvraag

Heeft u zelf een idee voor een PowerApp waarmee u bestaande HR processen wil digitaliseren? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Gerelateerde artikels

brightwork preview

Mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Heeft uw organisatie nood aan een flexibel platform voor het opvolgen van projecten? Ontdek hier de mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Sharepoint tot een succes maken? Deze 7 vragen moet u vooraf beantwoorden

Dit zijn zaken waar ik tegenwoordig specifiek rekening mee houd. Het vergroot de kans op succes voor alle betrokken partijen.