Skip to content

Business case Heilig-Hartziekenhuis Lier

Heilig-Hartziekenhuis Lier

Land:

Sector:

Technologieën:

België

Zorg

SharePoint Online, iProva

Heilig-hartziekenhuis Lier

Het Heilig-Hartziekenhuis Lier is een algemeen ziekenhuis met regionale uitstraling. Het biedt een brede waaier van gespecialiseerde medische, medisch-technische en poliklinische diensten. 

Het streeft naar een geavanceerde zorg- en dienstverlening onder het motto ‘een hart voor zorg’. Daartoe zetten zich dagelijks een duizendtal mensen (artsen, verpleegkundigen, schoonmaaksters, koks, apothekers en anderen) in.

Snel en eenvoudig zoeken naar documentatie in iProva en SharePoint

Van beperkt intranet naar gebruiksvriendelijk platform met overkoepelende zoekfunctie

Vorig jaar zette het H.-Hartziekenhuis Lier de stap naar een nieuw intranet. Hoog bovenaan hun lijst van voorwaarden stond dat ze op zoek waren naar een manier om iProva, hun documentmanagementsysteem, te koppelen aan het nieuwe intranet.

Samen met Infoland heeft Cognit deze wens omgezet in realiteit. Zo ging het
H.-Hartziekenhuis Lier van een zeer beperkt intranet (zonder geïntrigeerde zoekfunctie) naar een gebruiksvriendelijk platform met een overkoepelende zoekfunctie.
Hiermee kan men op een eenvoudige en snelle manier, zowel binnen het intranet als iProva, zoeken naar de juiste documentatie. Een primeur!

Het intranet is nu een grote overzichtelijke inkomhal waar je onmiddellijk tussen verschillende programma’s kan schakelen. En dankzij de zoekfunctie kan je op een gebruiksvriendelijke en snelle manier je documenten vinden.
Johan Engels
H.-Hartziekenhuis Lier.
iprova-sharepoint

Hoog tijd voor een nieuw intranet

Eenvoudiger samenwerken en documenten delen

“Er was vanuit collega’s een duidelijke vraag naar een gebruiksvriendelijk platform. Ze wilden op een eenvoudigere manier met elkaar kunnen samenwerken, documenten kunnen uitsturen en delen”, zegt Johan Engels, verantwoordelijke van iProva binnen het H.-Hartziekenhuis Lier. “Op dat moment hadden we niet echt een intranet. Tenminste geen waarmee we actief konden werken”, valt Erik Van Tricht, teamleider Systeembeheer binnen het H.-Hartziekenhuis Lier in.

Het ziekenhuis werkt nu ongeveer 2 jaar met het documentmanagementsysteem van Infoland. “Toen we het documentmanagementsysteem aan het uitrollen waren, bleek dat we een overkoepelende zoekfunctie nodig hadden tussen intranet en iProva. Onze zoekresultaten vanuit het oude intranet waren zeer wisselend. Het ene moment zocht het systeem alleen binnen iProva, het andere moment alleen binnen intranet. Dat maakte het zoeken verwarrend en in zekere zin ook tijdrovend.”

Een intranet op basis van
SharePoint Online

Het Office pakket werd reeds gebruikt bij H.-Hartziekenhuis Lier

“Juist daarom was het voor ons zo belangrijk om een intranet te hebben waarbij we een link konden maken naar iProva”, vertelt Erik. “Het zoeken naar de juiste documentatie moet op een snelle en vooral eenvoudige manier gebeuren. Idealiter vanuit het nieuwe intranet. Cognit, een Belgisch IT-softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in SharePoint en Office 365, kwam met de oplossing.”

“Na de analyse van hun vraag, stelden we een intranet voor op basis van SharePoint Online”, zegt Tom Van Rousselt, projectleider van Cognit. “We zijn gestart met een algemene, meer kant-en-klare vorm van intranet en hebben die vervolgens afgesteld en geconfigureerd naar de wensen van het H.-Hartziekenhuis Lier”.

“Onze voorkeur viel op Cognits voorstel”, vertelt Erik. “Niet alleen werken we graag met de andere programma’s van Microsoft Office, ook wisten we dat SharePoint Online in omgang gebruiksvriendelijker zou zijn. Gelukkig wist Cognit niet alleen een intranet te bouwen dat voldeed aan al onze wensen, ook maakten ze voor ons de koppeling tussen SharePoint Online en iProva.”

Zowel zoekresultaten in
SharePoint Online als iProva

Gebruiksvriendelijk en snel informatie opzoeken

Het resultaat van deze koppeling is een overkoepelende zoekfunctie over SharePoint Online en iProva. “Als we nu iets opzoeken, zoekt het systeem automatisch binnen iProva en Intranet”, vertelt Erik. “We zijn niet verplicht om algemeen te zoeken. Als je weet waar de documenten staan, kan je via een snelkoppeling direct naar iProva.” Ook Johan is enthousiast over het nieuwe intranet. “Het gebruiksvriendelijke aspect was zeer belangrijk voor ons. Cognit en Infoland zijn erin geslaagd een systeem op te zetten dat perfect bij onze behoefte aansluit. Het intranet is nu een grote overzichtelijke inkomhal waar je binnenkomt en waar je dankzij handige snelkoppelingen onmiddellijk tussen verschillende programma’s kan schakelen. En dankzij de zoekfunctie kan je op een gebruiksvriendelijke en snelle manier je documenten vinden, zonder dat je naar iProva moet doorklikken.”

“De koppeling die we nu tussen iProva en SharePoint Online gemaakt hebben, is op maat van het H.-Hartziekenhuis Lier. Op vraag van Infoland hebben we echter ook een meer generieke, algemene koppeling gemaakt die zij kunnen aanbieden aan hun klanten”, vertelt Tom. “Het feit dat Infoland de stap heeft gezet om de koppeling tussen iProva en SharePoint Online om te zetten naar een soort add-on package, wil alleen maar zeggen dat ze net zo enthousiast zijn over het eindresultaat als wij”, zegt Erik. “Bovendien is het een echte aanrader. Niet alleen voor bedrijven binnen de zorgsector, maar ook voor alle bedrijven of organisaties waar grote groepen mensen informatie en documenten met elkaar willen delen.”

Heb je een uitdaging voor ons? 
Contacteer ons voor een gesprek