Skip to content

Business case Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Land:

Sector:

Technologieën:

België

Zorginstelling

SharePoint 2010, Infopath
2010, K2 Workflow

ZNA groepeert 9 Antwerpse ziekenhuizen: 3 algeme ziekenhuizen en 6 centra voor gespecialiseerde zorg aan kinderen, ouderen en psychiatrische patiënten. Elk van deze sites biedt daarnaast ook een ruim aanbod aan ambulante
zorg (dagziekenhuis en polikliniek).

Er werken zo’n 7000 mensen, waaronder 2650 verpleegkundigen, 650 verzorgenden en een 650-tal artsen. Deze medewerkers verzorgen dagelijks ongeveer 6500 patiënten. ZNA is daarmee de grootste zorgverstrekker in België.

Cogn-it biedt oplossingen op maat voor ZNA.

 

Inleiding

Al sinds de oprichting van Cogn-IT werden we gevraagd om oplossingen op maat te maken voor ZNA. Deze oplossingen situeerden zich voornamelijk in het structuren en tonen van organisatorische en klinische data, zo was er nood aan een ZNA-breed, open intranet. Het doel was een omgeving te creëren waar ieder personeelslid op een eenvoudige en overzichtelijke manier up-to-date en relevante documenten en procedures kan terugvinden.

De focus moest daarbij vooral op vindbaarheid en gebruiksgemak voor zowel gebruikers als beheerders liggen.

Situatie voorheen

ZNA was reeds eerder een SharePoint 2010 integratie gestart met een andere partner. Die kon de doelstellingen van ZNA echter niet vertalen naar een efficiënte, werkbare omgeving. Samen met Cogn-IT werd gekozen voor een andere aanpak, waarbij nieuws zowel vanuit de afdelingen als de communicatie dienst gestuurd wordt. Daarnaast zou een procedure bibliotheek worden ingericht waar alle organisatie procedures uniform en makkelijk doorzoekbaar verzameld worden. Deze benadering zou veel efficiënter blijken voor ZNA.

Naast verschillende andere integratieprojecten staat Cogn-IT sinds 2012 in voor de rebranding van de SharePoint 2010 omgeving alsook het uitwerken van knowledge management en content publishing workflows. Cogn-IT werkte ook mee aan het uitwerken van workflows op basis van K2 Blackpearl

Verschillende bedrijfsprocessen werden zo geoptimaliseerd en gedigitaliseerd.

Verricht werk

Situatie vandaag

Catherine Dompas, online communicatie consulent bij ZNA, is zeer tevreden met de behaalde resultaten: “Het intranet heeft een hedendaagse look en feel en biedt intelligente en overzichtelijke zoekfunctionaliteiten door het gebruik van metadata en filtering”.

“Dankzij de ervaring en kennis van Cogn-IT werd dit project succesvol, conform de doelstellingen, zonder problemen en binnen de vooropgestelde tijd en budget, opgeleverd”.

Heb je een uitdaging voor ons? 
Contacteer ons voor een gesprek