Skip to content

Business case UZ Saint-Luc

UZ Saint-Luc

Land:

Sector:

Technologieën:

België

Zorg

SharePoint, Power Automate en Nintex

Cliniques universitaires Saint-Luc is het academisch ziekenhuis van de UCLouvain (Université catholique de Louvain). Met meer dan 900 bedden en 6.000 werknemers is dit ziekenhuis het grootste in Brussel. 

Saint-Luc kent ook internationale faam dankzij een hoogkwalitatieve patiëntenzorg. Het ziekenhuis zet zich dan ook continu in om kwaliteitslabels te behalen, de bekende ziekenhuisaccreditaties.

UZ Saint-Luc verwerkt COVID testresultaten sneller dankzij SharePoint, Power Automate en Nintex

Startsituatie

Elke dag staat UZ Saint-Luc aan het front in de COVID-pandemie.
Dit vergt niet alleen het beste van het zorgpersoneel maar ook van technologieën en partners.

Sinds het begin van de pandemie werden COVID testresultaten manueel geïmporteerd en verrijkt.

Deze testresultaten werden vervolgens intern doorgestuurd naar verschillende partijen en uiteindelijk dagelijks doorgestuurd naar Sciensano; het dataplatform gebruikt door de overheid.

Door de verschillende manuele stappen was de tijdsinvestering al hoog en wanneer de vraag van de overheid kwam om de testresultaten meermaals per dag aan te leveren heeft UZ Saint-Luc contact opgenomen met Cognit.

Oplossing

Op dit ogenblik had het team van UZ Saint-Luc al heel wat stappen ondernomen maar was het op enkele beperkingen gebotst inzake automatisering en dat is waar beide teams elkaar uitstekend aanvullen. Het team van UZ Saint-Luc kent de processen als geen ander, ons team kent automatisering als geen ander. 

In minder dan één week tijd (van eerste telefoon tot productie) hebben onze teams een oplossing gecreëerd waarmee testresultaten automatisch worden ingelezen.
Verscheidene workflows zorgen vervolgens voor een snellere verrijking van de testresultaten en de resultaten worden meermaals per dag doorgestuurd naar Sciensano.

De doorgestuurde data wordt  bovendien automatisch gecontroleerd op dubbels zodat we zeker zijn dat de doorgestuurde cijfers consistent zijn.

Cognit is al jarenlang vertrouwenspartner van UZ Saint-Luc en door de jaren heen werden er al verscheidene projecten in het kader van kwaliteitsmanagement en efficiëntere communicatie gerealiseerd.

Dit project toont aan dat automatisering niet altijd veel tijd hoeft te kosten om concrete resultaten te behalen.

Wilt u tijdswinst realiseren in dit proces of andere processen?

Heb je een uitdaging voor ons? 
Contacteer ons voor een gesprek