Skip to content

Business case Hendrix Genetics

Hendrix Genetics

Land:

Sector:

Technologieën:

Nederland

Food / Genetic R&D

SharePoint 2010, Infopath 2010, Workflow

Hendrix-Genetics is een Nederlands bedrijf dat als Europees leider aanzien wordt in het onderzoek naar genetische oplossingen voor de voedingsindustrie. Het moederbedrijf in Nederland nam reeds verschillende kleinere bedrijven over waardoor ze nu vertegenwoordigd zijn in tal van
Europese landen.

Cogn-it biedt oplossingen op maat voor Hendrix Genetics.

 

Inleiding

Hendrix-Genetics is een Nederlands bedrijf dat als Europees leider aanzien wordt in het onderzoek naar genetische oplossingen voor de voedingsindustrie. Het moederbedrijf in Nederland nam reeds verschillende kleinere bedrijven over waardoor ze nu vertegenwoordigd zijn in tal van Europese landen.

Cogn-IT stond in voor de volledige migratie van het sharePoint 2007 platform naar de toenmalig nieuwe versie SharePoint 2010. Na een succesvolle migratie werd er een pragmatisch vervolgtraject opgestart waarbij Cogn-IT technologie/support partner werd van Hendrix-Genetic en stelselmatig nieuwe oplossingen op maat uitwerkte. Op dit moment loopt er een business case om K2 BlackPearl workflow te implementeren bovenop SharePoint om een uniform quality management systeem uit te rollen, startend in hun Franse divisies.

Situatie voor SP 2010

In 2009 werd het nieuws en communicatie platform Oxygen, gebaseerd op SharePoint 2007,
succesvol gelanceerd. De insteek was om de kennis binnen het bedrijf te delen binnen de organisatie om zo de kosten te verlagen en de resultaten te verhogen.

De uitrol werd toen een succes genoemd en Hendrix-Genetics wou de mogelijkheid onderzoeken welke meerwaarde SharePoint 2010 kon bieden, rekening houdend met tal van customisaties die reeds gedaan werden op het 2007 platform. De migratie is op dit moment ongoing. Er werden in de 2007 omgeving geen workflows uitgewerkt. Simultaan werd er gekozen om in 2010 een aantal business processen te optimaliseren en digitaal te maken, hiervoor werd K2 Blackpearl aangeschaft

Verricht werk

Cogn-IT voerde een volledige inplace migratie uit waarmee 90% van de herbruikbare functionaliteit kon mee gemigreerd worden. De 10% die niet out-of-the-box konden gemigreerd worden waren onder meer het design en een aantal workflows op basis van Infopath 2003. Na de effectieve migratie werd het design opnieuw opgebouwd in SharePoint 2010 en de workflow opnieuw opgebouwd in infopath 2010 of standaard SharePoint workflows.

Nadien werden tal van losstaande custom SharePoint oplossingen uitgewerkt op het nieuwe platform waaronder een klachtenformulier en een media library die het mogelijk maakt om metadata aan video/afbeeldingen te koppelen en te integreren in search.

Heb je een uitdaging voor ons? 
Contacteer ons voor een gesprek