Informatie tussen uw marketing en sales team moet efficiënt, snel en duidelijk gedeeld kunnen worden, wilt u geen interessante leads en klanten missen. Bestaande CRM pakketten bieden echter slechts beperkte mogelijkheden om klantengegevens te verrijken met resultaten uit marketing inspanningen.

Hoe waardevol zou het voor uw marketing en sales medewerkers zijn mocht u niet enkel mailings kunnen versturen vanuit Dynamics CRM, maar uw volledige digitale marketing vanuit uw CRM kunnen opzetten en beheren?

 

Clickdimensions biedt een gecertifieerde Dynamics CRM koppeling waarmee u de volledige controle heeft over uw marketingkanalen en materiaal. Het genereren van e-mails die direct gelinkt zijn aan uw klanten, contacten, marketinglijsten en bezoekers van uw website is daar slechts 1 onderdeel van.

 

 

Microsoft Dynamics CRM add-on

e-mailing

clickdimensions dynamics crm

Via de Clickdimensions add-on kan u bepaalde contacten mailen of zelfs bulk mails versturen naar grote groepen. Aan deze mails kan u zelfs dynamische informatie toevoegen, bijvoorbeeld specifieke inhoud per doelgroep.

De e-mail editor is uitgebreid en eenvoudig in gebruik en biedt integratie met social share knoppen voor twitter en facebook. Ook de resultaten van uw mailings kan u grondig monitoren met ingebouwde features als A/B testing en Google Analytics integratie.

sms-marketing

Verstuur sms berichten in bulk naar de nummers die gekoppeld zijn aan uw lead- of klantengegevens, net als de email berichten kan u ook uw sms berichten personaliseren. Bij elke verzonden sms wordt er een activity record aangemaakt zodat elk contactmoment geregistreerd wordt.

formulieren

Formulieren zijn 1 van de manieren om de interactie met uw websitebezoekers aan te gaan. Met deze add-on kan u formulieren aanmaken voor uw website. Wanneer een bezoeker een formulier heeft ingevuld dan wordt er automatisch een antwoord verstuurd. De aanvraag zelf wordt naar de juiste medewerker binnen uw bedrijf verzonden.

Verstuurt u nieuwsbrieven? Uitgebreide mogelijkheden geven uw bezoekers de kans om te kiezen over welke onderwerpen zij al dan niet mails willen ontvangen. Al deze informatie wordt automatisch opgeslagen binnen Dynamics CRM.

webtracking

Webtracking laat u toe om te zien wie uw website bezoekt en in welke pagina's zij geïnteresseerd zijn. De add-on tracht van elke bezoeker te achterhalen van welk bedrijf of organisatie zij afkomstig zijn en rapporteert deze informatie in het marketing dashboard.
Wanneer een bezoeker zich identificeert door het invullen van een formulier of aanklikken van een link in een marketing email, zal al zijn of haar eerdere browser activiteit gekoppeld worden aan de data in de CRM.

Zulke informatie is uiterst kostbaar wanneer u bijvoorbeeld een openingsgesprek met een potentiële klant gaat voorbereiden.

vragenlijsten

Door middel van de clickdimensions add-on kan u enquêtes en vragenlijsten, bijvoorbeeld vanaf uw website, koppelen aan Dynamics CRM. De vragenlijsten zijn eenvoudig op te maken via een 'drag and drop' interface.
Alle informatie die een bezoeker of klant achterlaat wordt automatisch gekoppeld aan de reeds beschikbare records zodat u hem op een persoonlijke manier kan benaderen.

Heeft u vragen omtrent uw Microsoft Dynamics CRM installatie? Contacteer ons via 02/669.05.80, e-mail info@cogn-it.be of het contactformulier

Microsoft heeft begin deze maand enkele verbeteringen doorgevoerd aan zijn samenwerkingsplatform. SharePoint moet gebruikers op die manier nog meer mogelijkheden bieden bij het bewaren en delen van data.

Office 365 groeit tegen sneltempo en steeds meer bedrijven verhuizen hun sociale- en samenwerkingsstrategie naar de cloud. Gebruikers uploaden meer documenten naar SkyDrive Pro, teams bouwen meer team sites voor de samenwerking met zowel interne als externe partners en bedrijven zetten hun eigen intranet sites op.

Gebaseerd op feedback van klanten, kondigde senior product manager SharePoint, Mark Kashman, verbeteringen aan met betrekking tot het uploaden van bestanden, uitgebreidere herstelmogelijkheden en betere inrichtingsmogelijkheden.

Upload bestanden tot 2GB naar SharePoint

Net als bij SkyDrive verhoogt Microsoft de maximale bestandsgrootte. Voortaan kunnen gebruikers bestanden tot 2GB uploaden naar SharePoint Online, waar men vroeger beperkt was tot 250MB. Bovendien kunnen er door middel van drag and drop meer bestanden ineens verhuisd worden en zijn voortaan ook .exe en .dll bestanden toegelaten.

SharePoint upload file limit

Meer inrichtingsmogelijkheden binnen SharePoint

Elke gebruiker met een Enterprise, Education of Government licentie kan voortaan niet 3.000 maar 10.000 site collections aanmaken. Gebruikers hebben op die manier moeer mogelijkheden bij het inrichten van hun SharePoint omgeving en het toedelen van SharePoint-resources aan bedrijfsonderdelen en projecten.

Betere herstelmogelijkheden

Samenwerken aan bestanden kan soms tot gevolg hebben dat bestanden ongewild overschreven of verwijderd worden. Microsoft biedt nu meer functies om deze bestanden alsnog te recupereren.

Bestanden, lijsten, list items, sites en zelfs volledige site collecties die naar de prullenbak verhuisd worden, blijven voortaan niet 30 maar wel 90 dagen beschikbaar. Versioning, het hulpmiddel waarbij SharePoint gebruikers tot 10 versies terug kunnen keren in een document, wordt voortaan ook standaard ingeschakeld.

sharepoint recycle bin

 

Cogn-IT is een bedrijf gespecialiseerd in totaaloplossingen op basis van SharePoint. Wij staan voor snelle en flexibele dienstverlening en leveren steeds kwalitatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen. Om onze groei te bestendigen zijn wij op zoek naar een Medior/Senior SharePoint Developer.

Als SharePoint Developer in een groeiend bedrijf zal jij instaan voor het design, de ontwikkeling en de implementatie van verscheidene SharePoint omgevingen voor cliënten.

Gezocht profiel

 • Je werkt oplossingen op maat van de klant uit op basis van het SharePoint platform (2010 of 2013) via configuratie en .NET ontwikkeling.
 • Je hebt minimaal volgende technische kennis:
  • Minimum één jaar ervaring met Sharepoint 2007/2010/2013
  • Sterk in .NET, AJAX, SQL Server, XML

Vereiste studies

Hobu basisopleiding 2 cycli (HO2C - voorheen lange type)

» Industiële wetenschappen en technologie (industrieel ingenieur) Hoger onderwijs van 1 cyclus (HO1C - voorheen korte type)
» Techniek Professionele bachelor
» Informatica Kandidaten gelijkwaardig in ervaring komen ook in aanmerking voor deze vacature.

Gevraagde competenties

 • Behoeften van de klant of gebruiker analyseren en het functioneel bestek opstellen (specificaties, termijnen, kosten, ...)
 • De productie van softwareoplossingen realiseren in een omgeving (servers, werkposten, besturingssystemen, ...)
 • Documenten en technische ondersteuning voor de ontwikkelaars, gebruikers, informaticadiensten, ... uitwerken en bijwerken
 • Een ontwikkeld product presenteren of gebruikers opleiden over de geleverde informaticatoepassingen
 • Een presentatiemaquette ontwerpen en realiseren (design application)
 • Een prototype van de technische oplossing realiseren voor validatie door de
 • opdrachtgever (typeconfiguratie, ...)
 • Fasen en procedures van de technische en functionele tests van informaticaprogramma's en -applicaties bepalen en realiseren (planning, validatie, ...)
 • Informaticacomponenten (programma's, databanken, specifieke ontwikkelingen, ...) selecteren, assembleren en integreren
 • Informaticaprogramma's en -applicaties ontwerpen en ontwikkelen
 • Programmeren in een specifieke computertaal
 • Technische en functionele problemen analyseren en corrigerende acties, technische aanpassingen, ... voorstellen
 • Technische specificaties van de informatica-applicatie (technisch bestek) uitwerken en opstellen
 • Technische, economische, … informatie en reglementering opvolgen en actualiseren

Ons aanbod

Je komt terecht in een jong team, met een voortdurende blik op vooruitgang en vernieuwing. Een team van experts op het gebied van SharePoint en .NET ontwikkeling. Team spirit, groei en professionalisme worden hoog in het vaandel gedragen. Een bedrijfscultuur met aandacht voor een goede work/life balance. Wij bieden een competitief salaris pakket met allerhande voordelen op maat. Behoren tot de mogelijkheden: opleidingen, een bedrijfswagen, delen in het succes van de zaak, een GSM, een Laptop, …

Interesse? Contacteer ons!

CRM - Customer Relationship Management - pakketten zijn al lang geen privilége meer voor grote ondernemingen. Dankzij de schaalbaarheid van de bestaande pakketten en de mogelijkheid om ze als 'cloud dienst' te huren, zijn ze meer dan ooit ook geschikt voor kleine bedrijven.

crmBent u er ook van overtuigd dat u meer rendement kan halen uit uw klantenrelaties door deze beter te beheren in een CRM systeem, dan zal u eerst en vooral het meest geschikte CRM voor uw bedrijf moeten uitkiezen. En daarvoor dient u rekening met heel wat factoren.
Wij geven u alvast 7 tips mee die u helpen om het juiste pakket uit te kiezen.

Wat zijn de specifieke noden van uw organisatie?

Allereerst zal u zowel de huidige als toekomstige bedrijfsspecifieke noden in kaart moeten brengen. Startende ondernemingen die nog een klantenbestand moeten opbouwen hebben andere behoeften dan gevestigde spelers die de bestaande klanten- en prospecteninformatie beter willen beheren en misschien zelfs het verkoopsteam willen uitbreiden.

Is het CRM mobiel toegankelijk?

Mobiele apparaten krijgen steeds vaker een promintente plaats binnen onze ondernemingen. Moderne CRM pakketten zijn dan ook perfect bruikbaar op mobiele apparaten, zodat het salesteam vanaf eender welke locatie de nodige data kan opvragen en bewerken.
Ga dus zeker na in hoeverre een pakket compatibel is met uw mobiele apparaten en of u makkelijk door de software kan navigeren.

Is er een koppeling met social media?

Customer Relationship Management heeft de laatste jaren een heel nieuw gezicht gekregen door de komst van social media. Bouwt uw onderneming ook actief aan zijn klantenrelaties door midddel van social media, dan heeft u er baat bij dat uw CRM pakket de nodige ondersteuning hiervoor biedt. Op die manier kan u belangrijke informatie centraal beheren.

E-mails versturen vanuit het CRM

Stel uzelf ook de vraag hoe u contact opneemt met uw (potentiële) klanten. Belt u hen op of stuurt u eerder een e-mail? Bepaalde pakketen bieden een integratie met Outlook of andere e-mail clients waardoor u al uw contactmomenten efficiënt en centraal kan beheren. Bekijk zeker in welke mate dit geïntegreerd is in de software en of het bijvoorbeeld mogelijk is om volledige e-mail campagnes te versturen en beheren vanuit het pakket.

Is het pakket schaalbaar?

U wil een pakket dat met u kan meegroeien als dat nodig blijkt. Anderzijds heeft u als kleine onderneming echter geen baat bij allerhande toeters en bellen die veelal voor grotere organisaties geschikt zijn. Wanneer u deze onnodige functionaliteiten kan schrappen verhoogt u het gebruiksgemak voor uw medewerkers wat gegarandeerd leidt tot een grotere adoptatie van het pakket.

Krijgt u voldoende ondersteuning?

Spreek concreet met uw leverancier af in welke mate u kan genieten van de nodige ondersteuning bij het gebruik van het pakket. Wellicht kunnen er zelfs trainingen ingepland worden die u en uw medewerkers meteen wegwijs helpen in de software.

Vraag een demo van uw CRM

De voornaamste pakketten als bijvoorbeeld Microsoft Dynamics CRM bieden gratis demo versies. Op die manier voorkomt u (onaangename) verrassingen en kan u nagaan of het pakket voldoende gebruiksvriendelijk is voor al uw medewerkers.

Het succes van een Customer Relationship Management pakket hangt immers altijd af van de mate waarin uw medewerkers gebruik maken van de software.

Eind vorige week meldden we reeds dat Microsoft de opslagcapaciteit van Skydrive Pro verhoogde naar 25GB. Daar vermeldden we ook reeds dat Microsoft het gebruiksgemak van SkyDrive verbeterde door onder andere versioning, het verhogen van de maximale filegrootte en een makkelijk overzicht van alle gedeelde bestanden.

We bekijken de laatste updates voor de webversie van SkyDrive van naderbij.

Selectief delen met SkyDrive

Waar het voorheen enkel mogelijk was om volledige mappen te delen of aparte bestanden binnen een map, biedt SkyDrive nu de mogelijkheid om groepen bestanden te delen, ongeacht de locatie ervan binnen SkyDrive. Gebruikers kunnen tot 100 bestanden selecteren binnen verschillende mappen en deze delen met een derde. Deze krijgt enkel de geselecteerde bestanden te zien.

SkyDrive bestanden delen

Overzicht van gedeelde bestanden

De laatste versie van SkyDrive biedt een beter overzicht van bestanden die de gebruiker deelt en bestanden die met hem gedeeld worden. Dit overzicht krijgt men te zien door op het menu-item 'shared' te drukken. Bovenin het venster ziet de gebruiker z'n eigen bestanden staan, daaronder komt een overzicht van andere mensen die bestanden met de gebruiker delen.

SkyDrive gedeelde bestanden

Rechten toekennen binnen SkyDrive

Afhankelijk van de persoon waarmee bestanden gedeeld worden en de aard van de bestanden, zal de gebruiker willen bepalen of deze bestanden al dan niet bewerkt kunnen worden. De gebruiker kan dit door middel van een vinkje aangeven bij het delen van bestanden.
Handig wanneer men bijvoorbeeld wil samenwerken aan een Word document, of anderzijds om te voorkomen dat iemand wijzigingen aanbrengt aan het verslag van een vergadering.

SKydrive ontvanger kan bestanden wijzigen

Ondersteuning voor schermen met hoge resolutie

Foto's bekijken binnen SkyDrive was niet altijd even prettig aangezien er een uitvergrootte versie van de thumbnail getoond werd. Daardoor werden foto's doorgaans niet scherp weergegeven op groot formaat. SkyDrive biedt nu een betere ondersteuning voor schermen met een hogere resolutie en geeft foto's in een betere kwaliteit weer.

Foto's roteren binnen Skydrive

Een kleine update,  maar wel een hele handige. Waar men voorheen vaak het hoofd schuin moest houden om afbeeldingen te bekijken die gekanteld weergegeven werden, is het nu mogelijk om deze foto's te roteren binnen SkyDrive. Ook gif animaties worden nu als animatie weergegeven, in plaats van een statisch plaatje.

Foto's roteren in Skydrive

 

 

Cogn-it verzorgt op dit moment een nieuwe Microsoft CRM integratie bij Z-projects.

Z-Projects werd opgericht in 2008 en is sindsdien uitgegroeid tot een topexpert wat betreft reiniging, desinfectie en sterilisatie binnen ziekenhuizen. Mede dankzij de eigen productie van een innovatieve ultrasoon reinigingstechnologie, ULTRAZONIC, kennen zij momenteel een grote groei.

 

z-projects logoOm hun activiteiten in België verder te professionaliseren en het salesteam hierbij grondig te ondersteunen, kiezen zij voor een Microsoft Dynamics CRM implementatie door Cogn-it.
Cogn-it zal instaan voor de volledige integratie, de automatisatie van processen via workflows en de migratie van bestaande data.

Microsoft heeft de opslaglimiet voor Skydrive Pro uitgebreid van 7GB tot 25GB. Daarmee geeft de software gigant zijn concurrenten momenteel het nakijken.

Office 365 abonnees kunnen gebruik maken van Skydrive Pro om hun Office documenten online op te slaan waardoor deze altijd en overal toegankelijk zijn en eenvoudig gedeeld kunnen worden. De synchronisatie met de computer van de gebruiker zorgt ervoor dat hij ook daar altijd over de juiste versie van een bestand beschikt.

 

Skydrive pro logoOp zich is de verhoging naar 25GB niet zo nieuwswaardig, aangezien Microsoft eerder al 25GB opslagruimte aanbood aan zijn Skydrive gebruikers. In april 2012 werd echter beslist dat 99% van de gebruikers perfect tevreden was met 7GB aan opslagruimte, waardoor de limiet verlaagd werd.

Een beslissing waar zij, gezien de huidige ontwikkelingen in de markt (Box, 1 van de rechtstreekse concurrenten van Skydrive in de Online Storage markt, verhoogde laatst nog zijn opslagcapaciteit van 5GB naar 10GB), nu dus op terugkomen.
Bovendien kunnen Skydrive Pro gebruikers deze limiet nog verder uitbreiden tot 50 of 100GB, aan een tarief van $0.2 per GigaByte, per maand.

Daarbovenop werden ook enkele functionaliteiten toegevoegd om het gebruiksgemak te vergroten:

 • De client view biedt de gebruiker een overzicht van alle gedeelde bestanden
 • De 10 laatste versies van een bestand worden automatisch bijgehouden. Zo kunnen gebruikers steeds een oudere versie oproepen mocht het drastisch fout lopen met een bestand
 • Bestanden tot 2GB bestandsgrootte kunnen geupload worden

 Online storage: de concurrentiestrijd barst los

De eindgebruiker blijkt uiteindelijk de winnaar in deze strijd tussen onder andere Microsoft, Box, Dropbox en Google, die elk een zo groot mogelijk deel van de markt willen inpalmen.

 

We krijgen vaak de vraag hoe documenten in SharePoint het beste beheerd kunnen worden. Een globaal antwoord op deze vraag is echter moeilijk te formuleren, aangezien elke SharePoint installatie uniek is. Er zijn wel een paar tips die algemeen kunnen meegenomen worden in elke SharePoint installatie. We geven ze mee in deze post.

Gebruik metadata kolommen om content te organiseren, geen folders

Folders gebruik je op de computer, gedeelde schijf of file server om bestanden te organiseren. Binnen SharePoint echter is het in vele gevallen aangeraden om het gebruik van folders te vermijden. In SharePoint wordt de flexibiliteit om data te organiseren, presenteren en beschikbaar te maken vooral bepaald door het gebruik van metadata.

sp metadata

In bovenstaande screenshot zien we dat gebruikers op verschillende manieren kunnen zoeken naar content. Data kan gesorteerd worden op categorie, Document type, bron of de datum waarop het document gepubliceerd werd.

Mochten er in bovenstaand voorbeeld folders gebruikt zijn om de verschillende documenten in te bewaren, zou de gebruiker elke folder afzonderlijk moeten openen om de juiste data te vinden. Waar je bij folders data slechts kan organiseren op 1 manier - de benaming die je geeft aan je folder - kan je dankzij de metadata documenten filteren op verschillende eigenschappen.

Maak gebruik van de metadata kolommen in plaats van metadata te verwerken in de bestandsnaam

Vaak zien we dat metadata verwerkt wordt in de bestandsnaam, met het doel om gebruikers zoveel mogelijk informatie over het document in 1 overzicht te bieden. Het resultaat is echter een overkill aan data die moeilijk te overzien valt.

sharepoint documents

 Zorg daarom beter voor een bondige, duidelijke bestandsnaam en verrijk de documenten met metadata. Vergelijk zelf bovenstaande screenshot met de mogelijkheden om bestanden te ordennen in de onderstaande screenshot:

Sharepoint documents with metadata

Documenten uitchecken

Dankzij de cocreatie functionaliteit kan je met verschillende medewerkers tegelijkertijd aan 1 document werken. Wilt u er daarentegen zeker van zijn dat niemand anders gelijktijdig hetzelfde document bewerkt, dan kan je het document uitchecken.

document uitchecken

Samenwerken met mensen die geen toegang hebben tot SharePoint Server

Ook zonder toegang tot de SharePoint Server kan men werken in de SharePoint Workspace. Hiervoor kan je zogenaamde 'Groove-werkruimten' aanmaken om documenten met anderen te delen en te zien welke inhoud nieuw, bijgewerkt of ongelezen is.

In deze tutorial van Microsoft leer je hoe je een uitnodiging voor een Groove-werkruimte kan versturen.

Er volgen de komende tijd zeker meer SharePoint tips en tricks. Hou onze website in de gaten!

Office 365 mobile Android AppNa de introductie van de Office mobile App voor iPhone en iPad heeft Microsoft nu ook officieel de Office 365 App voor Android gelanceerd. Gebruikers van Office 365 die over een Android toestel met OS 4.0+ beschikken kunnen de app downloaden op google play.

Office 365 mobile voor Android: review

Dat er een markt was voor een Android app is wel duidelijk, zo zijn er binnen 2 dagen na de lancering al bijna 1000 reviews geschreven. De score die de app toegekend krijgt schommelt momenteel rond de 3.5/5.

Smartphone gebruikers lijken over het algemeen zeer tevreden met de functies die de app biedt, hoewel de mogelijkheden om documenten te bewerken redelijk beperkt zijn. Tabletgebruikers hebben meer reden tot klagen, aangezien de Office Mobile app geen ondersteuning biedt voor Android tablets. Microsoft liet hierover weten;

Office mobile voor Android Phones werd gelanceerd om een geweldige Office ervaring te geven bij het gebruik van een toestel met klein scherm. Daarom is het niet mogelijk om Office mobile voor Android telefoons te installeren op een Android tablet. Wanneer u een Android tablet gebruikt, raden we u aan om de Office Web Apps te gebruiken, dewelke de beste Office ervaring bieden op een tablet.

Technisch gezien zou het voor Microsoft perfect mogelijk moeten zijn om Office Mobile geschikt te maken voor Android Tablets aangezien ze zelf tools ter beschikking stellen die Android Apps de mogelijkheid bieden om zichzelf te optimaliseren voor verschillende schermgroottes en resoluties. Aangezien de iPad iPhone apps kan openen en herschalen naar het grotere scherm is het perfect mogelijk om Office Mobile op een Apple tablet te gebruiken. Office Mobile voor Android installeren op een Android tablet blijkt echter geheel onmogelijk.

Sommigen vermoeden dat Microsoft eerder geneigd zal zijn om de Office Mobile App aan te bieden op de eigen Microsoft tablets, wat er bijvoorbeeld zou kunnen voor zorgen dat de Surface Slates een hoognodige sales boost krijgen.

Android Office mobile app: de mogelijkheden

Office mobile voor AndroidUiteraard biedt de applicatie (voor Android phone gebruikers) de gebruikelijke mogelijkheden als het openen en bewerken van Excel-, Word- en Powerpointdocumenten (al dan niet als e-mail bijlagen). Volgens Microsoft blijven alle opmaakelementen hierbij intact. Bewerkte documenten kan je dan weer opslaan op de Skydrive, Office 365 opslag of SharePoint.
Ook grafieken, animaties, SmartArt-afbeeldingen en vormen worden perfect weergegeven op de telefoon.

Vanaf het mobiele toestel kan men ook zien welke documenten laatst geopend werden op de computer, dankzij de verbinding met de cloud.

Android Office Mobile app downloaden

Wil je de app downloaden naar je Android apparaat, dan moet je rekening houden met twee zaken:

 • de Office mobile app is niet geschikt voor Android tablets, enkel smartphones
 • je moet over een geschikt office 365 abonnement beschikken

De app downloaden? Ga naar Office mobile voor Office 365

 

Gebruikers van Microsoft Dynamics CRM kregen wellicht reeds een mailtje van Microsoft toegestuurd: er komt een update van Dynamics CRM aan in de herfst van dit jaar. En niet zomaar een update.

De berichten over de update zien er alvast veelbelovend uit en beloven heel wat verbeteringen binnen het huidig systeem. Uiteraard brengt dit ook heel wat vragen met zich mee voor bestaande gebruikers, die benieuwd zijn naar de nieuwe functionaliteiten, en nieuwe gebruikers, die moeten evalueren of de software geschikt is voor hen.

Cogn-it zal in deze post enkele prangende vragen trachten te beantwoorden.

V: Zal deze update beschikbaar zijn voor alle Microsoft Dynamics CRM gebruikers, ongeacht het type pakket?

A: Ja, deze release zal beschikbaar zijn voor zowel Dynamics CRM on premise als Dynamics CRM online gebruikers.

V: Wanneer zal Dynamics CRM 2013 beschikbaar zijn?

A: Volgens Microsoft zal deze Dynamics CRM upgrade gelanceerd worden ergens in de herfst van 2013. Sommige berichten spreken nu van Oktober.

V: Zullen mobiele mogelijkheden inbegrepen zijn in deze release?

A: Ja, er zullen applicaties zijn voor zowel PC als tablets, waaronder de iPad. Fred Struder, General Manager voor Microsoft Dynamics Marketing lieten weten: "na de initiële release zal Microsoft touch-geoptimaliseerde mogelijkheden aanbieden voor smartphones waaronder Windows 8, iOS en Android toestellen.

V: Hoe kan mobiel CRM mijn organisatie helpen?

A: Het doel van deze mobiele CRM applicaties is eenvoudig: maak uw sales team slimmer ongeacht waar ze zijn door altijd en overal toegang te voorzien tot de data die zij het meest nodig hebben. Zie onderstaande screenshot:

 Dynamics CRM release

V: Welke andere nieuwe features zullen inbegrepen zijn in Dynamics CRM 2013?

A: Hier is een korte beschrijving van enkele van de nieuwe features die u mag verwachten bij de volgende release van Microsoft Dynamics CRM:

 • Gebruikersinterface wordt opnieuw ingericht. De nieuwe interface is netter, sneller en intuïtiever zonder pop ups en zonder steeds van de ene applicatie naar de andere te moeten schakelen. De informatie wordt op een makkelijker te navigeren manier voorgeschoteld, zodat meteen zichtbaar is waar u heen moet en wat gedaan moet worden. Zo kan u zich meer focussen op wat het meest belangrijk is: uw klanten.

  Volgens Studer is de nieuwe user interface "heel intuïtief, ons doel was om het gebruik van de CRM aangenamer te maken, waardoor ze de tool met plezier gebruiken, in plaats van gedwongen te worden hem te gebruiken".

Onderstaande screenshot geeft weer hoe de vernieuwde user Interface er uit zal zien.

Dynamics 2013 UI

 • Een beter proces sturing - u hoeft niet meer te gissen naar wat komen gaat. De duidelijkere structuur binnen de processen helpt het sales team makkelijker en sneller leads op te volgen. Het systeem is flexibel en configureerbaar, wat uw organisatie wendbaar maakt in deze immer veranderende omstandigheden
   
 • Yammer integratie. De sociale mogelijkheden van Yammer laten u toe om business strategieën sneller en efficiënter in actie te brengen en samenwerking aan te moedigen, ongeacht plaats en tijd.

Dynamics 2013 Yammer

 • Integratie van 'MarketingPilot'. Deze marketing automatisering tool helpt ondernemingen om producten, campagnes en resources te beheren over verschillende kanalen. Het biedt ook analytic tools die gebruikers helpen om de 'digitale footprint' van klanten beter te begrijpen en deze zo om te zetten tot leads en sales.

Wij hopen dat wij u via dit artikel alvast enkele van uw vragen omtrent de nieuwe Microsoft Dynamics CRM release hebben beantwoord.

 Heeft u vragen omtrent Dynamics CRM? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Pagina 1 van 3

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.