U laat geen fundering met de hand uitgraven wanneer u een graafmachine ter beschikking heeft, dat zou namelijk niet efficiënt noch economisch zijn. Hetzelfde geldt voor de tools die we gebruiken om projectinformatie en communicatie te beheren. Gebruikt uw organisatie nog lokale of netwerk servers om informatie over projecten te bewaren? Dan kwam u vast al in de situatie dat belangrijke informatie rond een project niet beschikbaar was voor medewerkers op locatie. Een web-gebaseerd platform als SharePoint maakt het voor uw teamleden mogelijk om overal en altijd toegang te krijgen tot - en samen te werken aan - informatie.

SharePoint in de bouw

SharePoint biedt heel wat mogelijkheden om de samenwerking en dienstverlening bij bouwpromotoren, projectbeheerders, aannemers en andere ondernemingen in de bouw aanzienlijk te verbeteren. Een SharePoint project portal helpt bouwbedrijven bij een van hun grootste uitdagingen; het opvolgen van projecten. Naast de mogelijkheid om informatie op te slaan, organiseren en delen bevat SharePoint heel wat features om de samenwerking in de bouwsector te verbeteren.

  • De project portal maakt voor elk project alle bijbehorende informatie inzichtelijk zodat het team steeds op de hoogte is van de voortgang ervan. Project managers in de bouw kunnen op één scherm alle project statussen met visuele KPI's bekijken en per project alle taken, voortgang, problemen, tijdsregistraties, email correspondentie en documenten opvragen. Teamleden op hun beurt kunnen hun taken, documenten en eventuele problemen opvolgen op één centrale pagina.
  • De interne communicatie wordt versterkt doordat alle relevante documenten worden gecentraliseerd op één locatie die altijd en overal beschikbaar is. U bepaalt zelf welke medewerkers bestanden kunnen bekijken en aanpassen.
  • Werkprocessen (SharePoint Workflows) sturen documenten automatisch naar de juiste personen, bijvoorbeeld wanneer deze door een goedkeuringsprocedure moeten.
  • Bestanden opzoeken gaat ook snel en moeiteloos, dankzij de krachtige zoekmotor van SharePoint. Deze zoekmotor is vergelijkbaar met die van Google.

Bijkomende koppelingen met specifieke oplossingen als een ERP of CRM pakket zijn eveneens mogelijk.
Een vraag over toepassingen en mogelijkheden van SharePoint in de bouw? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Contacteer ons voor meer info

Wenst u aanvullende informatie, een demo of vrijblijvend gesprek?
Bel ons op +32 2 669.05.80 (België) of +31 20 369 79 68 (Nederland) of gebruik onderstaand formulier om snel met ons in contact te komen.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.