Office 365 mobile app voor Android beschikbaar

Geschreven door op 16 augustus 2013

Office 365 mobile Android AppNa de introductie van de Office mobile App voor iPhone en iPad heeft Microsoft nu ook officieel de Office 365 App voor Android gelanceerd. Gebruikers van Office 365 die over een Android toestel met OS 4.0+ beschikken kunnen de app downloaden op google play.

Office 365 mobile voor Android: review

Dat er een markt was voor een Android app is wel duidelijk, zo zijn er binnen 2 dagen na de lancering al bijna 1000 reviews geschreven. De score die de app toegekend krijgt schommelt momenteel rond de 3.5/5.

Smartphone gebruikers lijken over het algemeen zeer tevreden met de functies die de app biedt, hoewel de mogelijkheden om documenten te bewerken redelijk beperkt zijn. Tabletgebruikers hebben meer reden tot klagen, aangezien de Office Mobile app geen ondersteuning biedt voor Android tablets. Microsoft liet hierover weten;

Office mobile voor Android Phones werd gelanceerd om een geweldige Office ervaring te geven bij het gebruik van een toestel met klein scherm. Daarom is het niet mogelijk om Office mobile voor Android telefoons te installeren op een Android tablet. Wanneer u een Android tablet gebruikt, raden we u aan om de Office Web Apps te gebruiken, dewelke de beste Office ervaring bieden op een tablet.

Technisch gezien zou het voor Microsoft perfect mogelijk moeten zijn om Office Mobile geschikt te maken voor Android Tablets aangezien ze zelf tools ter beschikking stellen die Android Apps de mogelijkheid bieden om zichzelf te optimaliseren voor verschillende schermgroottes en resoluties. Aangezien de iPad iPhone apps kan openen en herschalen naar het grotere scherm is het perfect mogelijk om Office Mobile op een Apple tablet te gebruiken. Office Mobile voor Android installeren op een Android tablet blijkt echter geheel onmogelijk.

Sommigen vermoeden dat Microsoft eerder geneigd zal zijn om de Office Mobile App aan te bieden op de eigen Microsoft tablets, wat er bijvoorbeeld zou kunnen voor zorgen dat de Surface Slates een hoognodige sales boost krijgen.

Android Office mobile app: de mogelijkheden

Office mobile voor AndroidUiteraard biedt de applicatie (voor Android phone gebruikers) de gebruikelijke mogelijkheden als het openen en bewerken van Excel-, Word- en Powerpointdocumenten (al dan niet als e-mail bijlagen). Volgens Microsoft blijven alle opmaakelementen hierbij intact. Bewerkte documenten kan je dan weer opslaan op de Skydrive, Office 365 opslag of SharePoint.
Ook grafieken, animaties, SmartArt-afbeeldingen en vormen worden perfect weergegeven op de telefoon.

Vanaf het mobiele toestel kan men ook zien welke documenten laatst geopend werden op de computer, dankzij de verbinding met de cloud.

Android Office Mobile app downloaden

Wil je de app downloaden naar je Android apparaat, dan moet je rekening houden met twee zaken:

  • de Office mobile app is niet geschikt voor Android tablets, enkel smartphones
  • je moet over een geschikt office 365 abonnement beschikken

De app downloaden? Ga naar Office mobile voor Office 365

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.