Verhoog met deze Office 365 tool de productiviteit van uw onderneming met 20%

Geschreven door op 24 juni 2013

Microsoft wil van Office 365 de ultieme collaboratiesoftware maken en daarom voegt het nu ook social media functionaliteiten toe aan het Office 365 pakket. Social media verlaagt net de productiviteit op de werkvloer denkt u? Niet met Yammer.

Yammer kunnen we best omschrijven als het sociale netwerk - of zeg maar twitter - voor bedrijven. De discussies vinden echter plaats binnen bepaalde netwerken: enkel personen binnen hetzelfde e-mail domein participeren in gesprekken met mekaar. Externe personen kunnen zich enkel bijvoegen op uitnodiging van iemand binnen het netwerk. Waar we bij twitter vooral posten 'wat we doen', gaan de berichten binnen Yammer vooral over 'waar werken we aan'.

Hoewel Yammer reeds sinds 2008 bestaat, heeft het niet de bekendheid van twitter. Wellicht komt daar verandering nu Microsoft Yammer wil gaan integreren in het Office 365 pakket.

Wat is het voordeel van social media integratie in het Office 365 pakket

yammer en office 365Social media integreren op de werkvloer klinkt niet meteen als een productiviteitstip.

Toch maakt Microsoft met de implementatie van Yammer een heel bewuste keuze om op die manier collaboratie tussen medewerkers te vergroten. Feit is namelijk dat er ook in de zakelijke markt behoefte is aan manieren om snel te communiceren en kennis te delen.
Met Lync implementeerde Microsoft reeds een tool om te chatten en videogesprekken te voeren vanuit de Office 365 omgeving, het is de zakelijke variant van Skype, dat inmiddels ook in handen is van Microsoft.

Lync en Yammer vergroten dus de mogelijkheid voor medewerkers om met mekaar te connecteren, we gaan over naar een 'connected organisation',  waarbij informatie makkelijker onderling gedeeld wordt, waar medewerkers ideeën kunnen delen en feedback geven. Bovendien is de informatie makkelijk centraal te beheren en op te vragen en is het meteen duidelijk wie meer informatie kan verschaffen over een bepaald onderwerp, indien nodig.

Momenteel hebben reeds heel wat grote organisaties Yammer in gebruik genomen. Zij spreken gemiddeld van een verhoging van 20% in productiviteit omdat medewerkers meer betrokken zijn bij de organisatie en informatie sneller gaan delen.

Microsoft Office 365 en Yammer integratie

Momenteel is er een basis integratie van webparts mogelijk in SharePoint en de newsfeed van Yammer kan reeds getoond worden in SharePoint. Weldra zullen beiden vanaf dezelfde login bereikbaar zijn. Microsoft wil de verschillende systemen uiteindelijk zo gaan vermengen dat Office 365 de volledige zakelijke communicatie voor zich neemt, van documentenbeheer tot mailen, chatten en zelfs (video)bellen.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.