Microsoft Office 365: Wat is het?

Geschreven door op 29 april 2013

Microsoft office 365Microsoft office, de meest gebruikte kantoorsoftware, heeft een nieuw familielid erbij: microsoft office 365. Deze laatste is de combinatie van de traditionele software met een online component, waarbij uw documenten toegankelijk zijn vanaf elk mobiel toestel. U kan de documenten gewoon vanuit de browser bewerken.

Microsoft office 365 versies

Office 365 komt in verschillende versies. Zo is er een basisversie voor eenmanszaken en zelfstandigen, maar ook een uitgebreidere versie voor grotere bedrijven. In beide versies zijn er nog varianten naargelang de gewenste functionaliteiten.
Microsoft verdeelt de software als een abonnementsdienst, u heeft dan toegang tot de welgekende MS Office, maar ook diensten zoals e-mail, het delen van documenten, presence management, instant messaging en HD videoconferencing. Concreet beschikt u dus over Exchange (email), Sharepoint (documenten delen) en Lync (telefonie en webconferencing).
Uw documenten kan u niet enkel vanuit de browser bewerken maar evengoed vanaf de beschikbare desktopversie.

Wie vaak samenwerkt met verschillende partners kan geholpen zijn met Microsoft Office Professional Plus, waarbij u over extra toepassingen als Onenote, InfoPath en Skydrive Pro beschikt. U kan dan verschillende gebruikers toegang geven tot uw bestanden in de cloud.

Een volledig overzicht en bijbehorende prijzen kan u terugvinden op www.office365experts.be

Microsoft 365 onderdelen:

Exhange Online

Exchange Online bevat de basisfuncties e-mail en agenda, met standaard tot 25GB aan opslagruimte. Het beheer gaat via een eenvoudige en overzichtelijke webinterface, waar u postvakken, distributiegroepen en het adresboek voor externe gebruikers kan beheren.

Lync Online

Wie Lync zegt denkt aan communicatie. Lync is een messenger toepassing die binnen het gebruik en tussen partners gebruikt kan worden. Zo biedt het u ook de mogelijkheid om spraak- en webcamgesprekken te voeren en online te vergaderen met meerdere mensen. Wenst u presentaties te geven, dan kan u heel makkelijk uw desktop delen met anderen.

Sharepoint Online

Sharepoint Online laat u toe om efficiënt samen te werken; werk samen aan bepaalde documenten en deel ze met medewerkers of buiten het bedrijf. Een soort dropbox dus, waarbij de documenten vanuit de browser geopend en gewijzigd kunnen worden.

Office Web Apps

Office Professional Plus is onderdeel van de duurdere abonnementen. Kiest u voor een goedkoper abonnement, dan kan u gebruik maken van de Office Web Apps.  Dit zijn browsergebaseerde varianten van Outlook, Word, Excel, Powerpoint en Onenote. Uiteraard bieden deze apps wat minder mogelijkheden maar ze zijn zeker en vast goed bruikbaar.

Overstappen op Office 365?

Het belangrijkste voordeel van office 365 is dat het de zorgen voor een internet kantoorautomatisering wegneemt. U hoeft zich geen zorgen te maken over de samenwerking tussen de verschillende producten, de rekenkracht van uw servers, backups, schijfruimte etc. Het gebruik van de software is heel intuïtief waardoor u als bedrijfsleider, systeembeheerder of medewerker uw tijd veel efficiënter kan besteden. Microsoft garandeert overigens een uptime van 99,99%, wat vaak veel hoger ligt dan de waarborg die organisaties zelf kunnen garanderen.

Wat met de kostprijs?

De meest uitgebreide versie van Office 365 kost zo'n €20.75 per maand, wat neerkomt op €249 per jaar. Voor die prijs kan de gebruiker de software gebruiken op 5 toestellen, dus ook de thuiscomputer. Wanneer u steeds beschikking wilt over de recentste software en rekening houdt met hardware-, beheer-, electriciteit en upgradekosten, dan kan u zeker de overweging maken om over te stappen op Microsoft Office 365.

Wenst u advies omtrent de overstap? Neem contact met ons op.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.