Office 365 planner: de eenvoudige en visuele manier om teamwerk te organiseren

Geschreven door op 21 december 2015

Microsoft heeft onalngs een nieuwe Office 365 tool geïntroduceerd. Office 365 planner biedt een eenvoudige en visuele manier om teamwerk te organiseren. Planner biedt alle functionaliteit voor het opmaken van een planning, het organiseren en toekennen van taken en het delen van bestanden. Deelnemers kunnen met mekaar chatten en updates krijgen over de vorderingen van taken.

De planner tool is daarmee bijvoorbeeld geschikt voor het beheren van een marketing event, het organiseren van een brainstorm over een nieuw product of gewoon om het team efficiënter te organiseren.

Teamwerk organiseren

Een van de meest waardevolle aspecten van Planner is dat het teams helpt hun werk te organiseren op een visuele manier. Elke planning heeft zijn eigen board en binnen elk board worden taken weergegeven als 'cards'. Aan deze cards kunnen deadlines, bijlages, categorieën en gesprekken geassocieerd worden. Teamleden ontvangen een email bericht wanneer zij toegekend worden aan een nieuwe card of toegevoegd worden aan een conversatie.

Planner biedt verschillende views om taken op te volgen. De 'Hub view' geeft een overzicht van de algemene vordering van alle planningen en de 'my tasks' laat je toe om te filteren tot de zaken die voor jou belangrijk zijn. Daarbovenop biedt de 'charts' view interactieve tabellen voor het visualiseren van de voortgang van taken ten opzichte van hun deadlines. Klik bijvoorbeeld op een rood segment in het histogram om snel te zien welke taken binnen een planning achterstand oplopen en herverdeel taken indien nodig. 

Dankzij planner heeft ieder teamlid altijd een goede kijk op de vorderingen van taken en projecten.

office 365 planner tabel

Integratie binnen Office 365

Als lid van de Office 365 Suite, is planner uiteraard geïntegreerd met andere Office 365 diensten, zoals Office 365 groepen. Alle conversaties in Planner zijn daardoor ook beschikbaar in Outlook 2016, Outlook Web en de Outlook Groups mobiele apps.

Planner is ook een goede tool om je Office bestanden te organiseren. Voeg je Word, Excel en PowerPoint documenten toe aan een Card en start meteen met deze te bewerken. Wanneer een document toegevoegd werd aan een Card, dan is deze opgeslagen in een SharePoint online documentenbibliotheek, waardoor je er ook offline aan kan werken.

Lancering Office 365 planner

Planner komt weldra beschikbaar voor alle Office 365 Enterprise E1, Office 365 Enterprise E3, Office 365 Enterprise E4, Office 365 Education, Office 365 Education E3, Office 365 Education E4, Office 365 Business Essentials en Office 365 Business Premium klanten.

Introducing-Office-365-Planner-7-circle 1

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.