Office 2013, Office 365 en Office 365 for business, wat zijn de verschillen nu precies?

Geschreven door op 09 april 2015

verschillen tussen office 365 en office 2013Office blijft een van de meest gebruikte kantoorsoftware pakketten ter wereld. De meest recente versie van de software is Office 2013 en daarnaast is er de cloud versie Office 365. Voor veel mensen blijkt het verschil tussen beiden echter verwarrend.

Wat is het verschil tussen Office 2013 en Office 365?

De meest recente versie van de Office suite is Office 2013. Deze suite bevat ondermeer Word, PowerPoint en Excel en is daarbij vergelijkbaar met oudere versies van Office. U koopt namelijk gewoon een aantal licenties waarmee de software geïnstalleerd kan worden op maximaal 5 computers of apparaten, afhankelijk van de versie die aangekocht werd. Zo is er bijvoorbeeld een home, student en professional versie.

Software fabrikanten stappen echter steeds vaker van deze traditionele manier van software kopen en installeren over naar een structuur waarbij software 'gehuurd' wordt. Wie intekent voor office 365 krijgt de beschikking over dezelfde software als Office 2013, met als grootste verschil dat de software gehuurd wordt voor een vast maandelijks of jaarlijks bedrag.

Office 365 for business

Wat het voor veel mensen verwarrend maakt is het feit dat Microsoft in 2011 met nog een cloud gebaseerde oplossing kwam, Office 365 for business. De naam geeft aan dat deze oplossing onderdeel is van de office familie, maar toch is deze Office 365 voor bedrijven verschillend.

Office 365 for business biedt bedrijven, onder de vorm van een maandelijks of jaarlijks abonnement, toegang tot productiviteitssoftware én extra communicatie apps zoals email en video conferenties. Daarnaast is er ook ondersteuning voor de intranet- en samenwerkingsoplossing SharePoint. Ook hier zijn verschillende versies verkrijgbaar; sommige bieden volledige versies van Office 2013 met Word, Excel, PowerPoint, Lync, Outlook, Notes en Access die gebruikers kunnen installeren op hun computers of mobiele toestellen. Andere versies komen dan weer met Office Web Applicaties waarbij verschillende applicaties als Word en Excel via de browser beschikbaar zijn.

Welke oplossing is het best voor bedrijven?

Office 365 biedt voor bedrijven verschillende voordelen ten opzichte van Office 2013, vanwege de extra functionaliteiten en uitgebreide beveiliging. De maandelijkse kost per gebruiker ligt ook lager dan wanneer er afzonderlijke Office 2013 licenties worden aangekocht; er is geen initiële hoge investering nodig, maar een klein, maandelijks bedrag per gebruiker, per maand of jaar.

Maar dat is lang niet alles:

  • Minder compabiliteitsproblemen: Office 365 is cloud gebaseerd en wordt beheerd via een centraal beheerderspaneel, waardoor alle gebruikers dezelfde versie van Office gebruiken. Compabiliteitsproblemen bij het openen van bestanden in verschillende versies zijn daarmee verleden tijd.
  • Betere beveiliging: Microsoft biedt voor zijn Office 365 dienst een uptime garantie van 99,99%. Uw Office omgeving is dus vrijwel altijd beschikbaar, wat bij eigen installaties vaak niet haalbaar is.
  • Uw medewerkers zijn mobieler: Dankzij de Office Web Apps en Office 2013 mobiele apps kan men overal en altijd werken. Voeg daarbij nog een oplossing als SharePoint waarbij medewerkers documenten vanop afstand op een centrale locatie kunnen opslaan en u beschikt over een compleet mobielvriendelijke oplossing.

Wilt u Office 2013 of Office 365 integreren, of heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.