Word, Excel en PowerPoint nu ook op Android tablets

Geschreven door op 29 januari 2015

De release van Office voor Android tablets is een feit. De Word, Excel en PowerPoint apps voor Android tablets werden gemaakt met de focus op mobiele productiviteit op een aanraakscherm. Denk aan de sales verantwoordelijke die op de tren snel nog de maandelijkse budgetten wil updaten, of een student die onderweg wil verderwerken aan een paper, samen met andere studenten. Of de consultant die bij een klant draadloos een PowerPoint presentatie op een groot scherm weergeeft; bij het creëren van de apps werd met heel wat scneario's rekening gehouden.

In deze video ontdek je kort enkele mogelijkheden van de Office Android Apps.

De gekende Office look met bijvoorbeeld de Office ribbon is duidelijk behouden, zodat de apps meteen vertrouwd aanvoelen. De grote touch vlakken maken het makkelijk om door de commando's te navigeren, zelfs wanneer je dikkere vingers hebt. Het is mogelijk om een extern keyboard aan te sluiten, maar dat is zeker geen vereiste. 
Bestaande documenten worden goed weergegeven en zijn vanaf elk toestel snel te bekijken via een 'laatst geopend' bestandsoverzicht. 

Binnen elke app werd prioriteit gegeven aan de belangrijkste features voor mobiele scenario's. Word documenten zien er perfect uit, met tekst, afbeeldingen, footnotes, tabellen en grafieken. Moet je documenten reviewen dan kan je je wijzigingen tracken, opmerkingen toevoegen en het document vervolgens delen. Excel spreadsheets brengen je data tot leven met ondersteuning voor formules, grafieken, (pivot) tabellen, filteren en sorteren. Ook PowerPoint presentaties zien er geweldig uit, de PowerPoint app voor Android biedt ondersteuning voor rich formatting, video, transities en animaties. 

 Office op android tablet

excel-op-android-tablet

powerpoint-op-android-tablet

Systeemvereisten voor de Android Office apps

De huidige systeemvereisten voor de Android Office apps zijn:

  • schermgrootte van minstens 7 inch (een toestel met een schermgrootte van meer dan 10.1 inch zal een Office 365 abonnement vereisen om documenten aan te maken en bewerken)
  • Een ARM processor van minstens 1GB RAM
  • Android OS KitKat4.4.x. De Android apps werken eveneens op Lollipop, maar dit wordt momenteel niet ondersteund.

Voor persoonlijk gebruik zijn de basis functionaliteiten gratis, premium functies vereisen een Office 365 abonnement. Voor commercieel gebruik is een Office 365 abonnement vereist.

Download de Office app voor Android

WordExcel, PowerPoint 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.