Microsoft rolt nieuwe Office 365 video service uit

Geschreven door op 19 november 2014

Office 365 Video is het eerste van wat Microsoft zijn 'NextGen Portals' noemt. Deze portals zijn gebaseerd op het SharePoint concept en voegen document management, search, dashboards, intranets, wikis, blogs en meer samen in één enkele portal, wat organisaties een centraal punt biedt voor de interne samenwerking.

Eerder dit jaar beloofde Microsoft de Office suite verder uit te breiden met nieuwe tools. Microsoft Sway werd als eerste genoemd als een potentieel nieuwe Office Suite applicatie. Hoewel velen Sway zien als de vervanger van PowerPoint, biedt het daarvoor (nog) niet dezelfde mogelijkheden. Office 365 Video vult daarentegen wel een leegte op; video wordt namelijk steeds meer gebruikt binnen organisaties omdat het een krachtig medium is voor communicatie. 

Office 365 video wordt een modern portaal voor SharePoint dat organisaties een veilige omgeving biedt voor het posten, delen en ontdekken van interne video content, zoals video trainingen voor nieuwe werknemers, een algemene boodschap van de CEO en bijdrages van de community. Eenvoudige beheerfunctionaliteiten zorgen ervoor dat video's enkel bekeken kunnen worden door de juiste gebruikers en dankzij de integratie met Yammer is het mogelijk om bij elke video een conversatie te starten met de community.

Office365video yammer

Azure Media Services zorgt er in de achtergrond voor dat de bedrijfsvideo's in het best mogelijke formaat bekeken kunnen worden. Dankzij de integratie met de enterprise search kunnen video's makkelijk gevonden en bekeken worden en daarbovenop kan interessante video content ook ontdekt worden met Delve en Office Graph.

Office 365 Video uitrol

Office 365 video wordt een feature voor Office 365 E1, E2, E3 en E4 abonnementen. First-release klanten zullen de nieuwe mogelijkheden reeds de komende dagen kunnen gebruiken, waarna de officiële lancering zal plaatsvinden voor andere gebruikers begin 2015. Office 365 Video zal niet beschikbaar zijn voor small business abonnementen.

Bekijk onderstaande video voor een korte introductie van Office 365 video:

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.