Microsoft Delve: Office 365 presenteert zelf de bestanden die voor u belangrijk zijn

Geschreven door op 24 september 2014

Microsoft start in januari 2015 met de integratie van de 'Oslo' content tool, nu officieel gekend als Delve, in de Office 365 abonnementen. Delve zal beschikbaar zijn voor nieuwe en bestaande klanten van de Office 365 Business Essentials, Business Premium, Small Business, Small Business Premium en Midsize Business abonnementen. 

In tegenstelling tot Word, Excel en PowerPoint draait Delve niet om content creatie. Het draait om het presenteren van content op basis van relevantie. Delve zal bijvoorbeeld alle documenten die relevant zijn voor de gebruiker presesenteren, zodat niet langer in een lange lijst van e-mails moet gezocht worden naar een bepaald document. Op dezelfde manier brengt Delve ook de voornaamste contacten en hun activiteiten in kaart.

microsoft delve

 

De gebruiker zal de aangeboden content ook kunnen filteren om snel die content te vinden waarnaar hij op zoek is. Content krijgt een bepaalde status toegewezen zoals 'presented to me', 'modified by me', 'liked by me', 'shared with me', 'trending around me' en 'viewed by me' om de meest relevante resultaten te tonen. De filters in Oslo zijn opgezet naar de manier waarop de meeste mensen zoeken naar informatie. Een gebruiker weet bijvoorbeeld niet meer waarover bepaalde informatie handelde of wie het verstuurde, wel dat deze met hem gedeeld werd. Een intelligente, proactieve manier van zoeken dus, die niet enkel op keywords gebaseerd is.

Deze nieuwe 'slimme' features zijn gebaseerd op de onderliggende 'Office Graph' technologie, die Microsoft reeds introduceerde in Maart. In een blogpost zei Julia White, general manager van Office: "Delve presenteert informatie die het meest relevant is voor een gebruiker, gebaseerd op het werk dat hij doet en de mensen waarmee hij contact heeft. De gebruiker hoeft niet langer op zoek naar informatie, de informatie vindt hem."

Delve wordt slimmer met de tijd

De Office Graph neemt momenteel content en 'signalen' op van email, OneDrive for Business, SharePoint Online en Yammer. De komende maanden zal Delve evolueren om nog meer inhoudsbronnen aan te spreken, zoals email bijlages, OneNote en Lync.

Delve zal in fases uitgerold worden. De eerste groep die van de nieuwe features gebruik zal kunnen maken zijn wellicht Office 365 E1 - E4 gebruikers, of de A2 - A4 (Academic) en G1 - G4 (Government) gebruikers.  Administrators die zich opgegeven hebben voor de 'first release' zullen als eerste de nieuwe functionaliteit kunnen testen. De overige Office 365 klanten mogen de uitrol verwachten begin 2015, volgens Microsoft.

Een groot voordeel van Delve is dat het een persoonlijke tool is. Zonder twijfel zal de meerwaarde het grootst zijn wanneer andere collega's ook SharePoint of Yammer gebruiken, maar het is geen voorwaarde dat de hele organisatie er dagelijks gebruik van maakt. Aangezien de manier waarop Delve content organiseert vrij vernieuwend is, zal elke medewerker voor zichzelf moeten uitmaken of het voor hem de ideale manier van werken is, maar uittesten kan in ieder geval gratis wanneer men over een  Office 365 abonnement geschikt.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.