Gepersonaliseerde Office 365 ervaring door gebruik van thema's

Geschreven door op 03 september 2014

Als organisatie willen we ons merk versterken en positieve relaties opbouwen met klanten. Als individuele medewerkers, willen we onze persoonlijkheid en voorkeuren tonen. Office 365 ondersteunt nu de mogelijkheid om de Office 365 ervaring te personaliseren dankzij het gebruik van thema's.

De update, die Microsoft in de komende 2 weken uitrolt, brengt twee mogelijkheden om Office 365 te personaliseren. Office 365 admins hebben voortaan de mogelijkheid om een Office 365 thema op maat van de organisatie te maken en gebruikers kunnen eveneens hun interface personaliseren door een van de vooringestelde thema's te kiezen.

Naast deze grafische mogelijkheden voert Microsoft ook enkele verbeteringen door aan de navigatie en de weergave van meldingen. Via de Office 365 navigatiebalk hebben gebruikers sneller toegang tot nog meer Office 365 diensten en herinneringen en meldingen voor email worden voortaan doorheen de suite weergegeven.

Branding binnen Office 365

Door consistent de visuele identiteit te gebruiken kunnen organisaties hun merk versterken. Binnen Office 365 is het nu mogelijk voor administrators om een eigen logo toe te voegen en de kleuren van de navigatiebalk, menu labels en het Office 365 logo aan te passen.

Aangepaste-template-Office365

Mogelijkheden voor gebruikers

Ook gebruikers kunnen de Office 365 layout personaliseren. Het wijzigen van de standaard layout kan makkelijk door te klikken op het settings icoon en te kiezen voor 'thema wijzigen'. Vervolgens heeft de gebruiker de keuze tussen 22 vooringestelde thema's, die de kleur van de top navigatiebalk, met menu en het Office 365 logo wijzigen en eventueel een achtergrondafbeelding toevoegen.

Office-365-thema

Verbeteringen navigatiebalk

De gekende navigatiebalk wordt voortaan ook consequenter gebruikt doorheen de gehele Office 365 suite, met dezelfde look en feel ongeacht de dienst die men gebruikt. De navigatiebalk schaalt voortaan ook dynamisch volgens de breedte van het scherm. Waar vroeger maximaal 6 menu items opgenomen werden, kiunnen er voortaan zoveel menu items zijn als er beschikbare ruimte is. Microsoft maakte het navigatiemenu ook wat groter, om zo de navigatie op toestellen met een aanraakscherm te vereenvoudigen.

Office-365-navbar-update

Meldingen

Systeemmeldingen en meldingen voor e-mail en herinneringen worden voortaan in alle Office 365 diensten weergegeven. Voorheen kreeg de gebruiker enkel meldingen te zien over de dienst die hij op dat moment gebruikte maar voortaan zal een melding van een nieuwe e-mail bijvoorbeeld ook zichtbaar zijn wanneer gewerkt wordt in SharePoint Online.

Bron: Blogpost Lawrence Chiu, product marketing manager bij Office 365 en office365experts.be.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.