Yammer brengt conversaties naar OneDrive en SharePoint Online bestanden

Geschreven door op 12 juni 2014

Op de SharePoint Conference 2014 werden reeds de nieuwe sociale functies binnen Office 365 aangekondigd. Deze helpen bedrijven meer als netwerken te functioneren en de kracht van de cloud in te zetten om mensen samen te brengen, sneller toegang te verkrijgen tot relevante inzichten en sneller, slimmere beslissingen te maken.

document conversationInmiddels is de release aangekondigd van een van die features, 'document conversations', dat de collaboratie mogelijkheden van Yammer in de Office apps integreert. Het resultaat is een eenvoudige manier om samen te werken aan de content die u produceeert met Office Online en bewaart in de cloud met SharePoint Online of OneDrive for Business. Document conversations bieden de mogelijkheid om ideeën en expertise rond Office documenten, afbeeldingen en video's te delen, binnen de content zelf die bewerkt of gedeeld wordt.

Stel u voor dat u vragen kan stellen, expertise kan vinden en feedback kan verlenen over bepaalde content zonder de applicatie waarin u werkt te moeten verlaten. Dankzij de Yammer integratie kan u ook deelnemen aan conversaties buiten het document om, op uw mobiel toestel, in Microsoft Dynamics CRM of eender welke app die een Yammer feed bevat. 

 

Hoe werken deze document conversations?

Wanneer u een bestand opent in de browser ziet u het bestand aan de linkerzijde en een Yammer conversatie aan de rechterzijde. De feed kan in- en uitgeklapt worden volgens uw noden.

Er zijn meer mogelijkheden dan enkel deel te nemen aan een conversatie. Zo kan er ook een bericht gepost worden, @mention gericht aan medewerkers en publishen naar een bepaalde Yammer groep, al dan niet publiek of privé.

Document conversations zijn ook eenvoudig toegankelijk in Yammer, binnen de groep waar de post geplaatst werd. Door 1 klik op het icoon is het mogelijk om het bijbehorende bestand te openen vanaf de cloud locatie waar deze opgeslagen is. De Yammer conversaties over documenten zijn zichtbaar voor alle gebruikers in de groep, maar enkel gebruikers met de nodige rechten om te bekijken of bewerken kunnen het bestand openen.

Uitrol

De uitrol van document conversations is voorzien voor deze zomer. Wilt u er gebruik van maken, dan zal u Yammer als standaard Social Netwerk moeten inschakelen. U kan alvast uw bestanden in de cloud bewaren op OneDrive for Business of SharePoint Online en de mogelijkheden van social collaboration ontdekken met Yammer. In de komende weken worden de document conversations geactiveerd en bent u met uw organisatie meteen klaar voor gebruik. 

Vaak gestelde vragen over document conversations

V: Welke bestandtypes kunnen gebruikt worden voor document conversations?

A: Document conversations ondersteunt meer dan 30 vaak gebruikte bestandsformaten waaronder .doc, .xls, .ppt, .pdf, .png, .gif, .mp4, .avi en meer.

V: Kan ik de conversaties zien in Office voor de desktop of wanneer ik een document als e-mail bijlage verstuur?

A: Neen. Voorlopig zijn de Yammer discussies enkel zichtbaar in bestanden die opgeslagen zijn in een SharePoint Online documentenbibliotheek of OneDrive for Business in Office 365.

V: Wat gebeurt er indien een bestand hernoemd wordt?

 A: Document Conversations gebruikt Yammer's Open Graph protocol, wanneer een bericht gepubliceerd wordt bevat het ook een link naar het bestand. Deze link dient als de lijm tussen het bestand en de bijbehorende conversatie. Aangezien de link wijzigt naargelang de bestandsnaam, worden Yammer conversaties losgekoppeld van het bestand wanneer dit hernoemd wordt.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.