Office Graph en Oslo: Office 365 wordt slimmer en socialer dan ooit

Geschreven door op 11 maart 2014

Microsoft kondigde alweer heel wat nieuwigheden aan voor Office 365. Het pakket zal in 2014 vooral socialer en slimmer worden, dankzij onder andere de Office Graph - en Oslo technolgieën.

Op de SharePoint 2014 conferentie werd duidelijk dat we heel wat mogen verwachten van de nieuwe functionaliteiten. Meer en meer zullen koppelingen tussen bijvoorbeeld Exchange, SharePoint en Yammer opgezet worden waarmee onder andere het sociale aspect van de software verbeterd wordt.

Daarbovenop wordt er volop werk gemaakt van de ontwikkeling van 'Office Graph', het zelflerende deel van de software dat Office 365 heel wat 'slimmer' zal maken.

Office Graph

Office Graph analyseert inhoud, activiteiten, interacties en relaties en zet de verbindingen tussen deze onderdelen uit zodat deze informatie op een overzichtelijke manier getoond kan worden aan de gebruiker. Office Graph is dus een uitbreiding van Enterprise Graph, dat we reeds kenden van Yammer.

Office Graph

Jeff Teper, Microsofts vicepresident van Office Server Services zegt dat Office Graph Office 365 verder zal brengen dan mensen en documenten. "We willen dat software kan leren van een organisatie om de gebruiker te laten zien wat voor hem belangrijk is".

Codenaam Oslo

Tegelijkertijd worden enkele apps ontwikkeld die de content uit Office Graph op een slimme manier kunnen weergeven. Eén daarvan kreeg de codenaam Oslo mee, naar Microsofts kantoor in Oslo waar enkele werknemers van het door Microsoft overgenomen Fast Search & Transfer nog steeds verblijven.

Inhoud zal kunnen gepresenteerd worden op verschillende manieren. Eén daarvan is in de vorm van kaartjes, een layout die doet denken aan de flipboard app. Deze kaartjes geven de gebruiker snel toegang tot populaire discussies, een overzicht van aanwezigen op de laatste meeting, gedeelde documenten via OneDrive of Yammer en andere nuttige data.

Microsoft Oslo

Groups

Groups is een andere Office Graph feature. Groups zijn verzamelingen van mensen, mails, conversaties, kalenders en bestanden, vergelijkbaar met de groepen in Yammer. Groups beschikken over een eigen kalender, documentenbibliotheek, inbox en Yammer feed. Een volledige werkplek dus om samen te werken in teams.

Office Graph Group

Andere verwachtingen voor 2014

Nog een functionaliteit die gebouwd wordt op Office Graph is Inline Social, dat OneDrive for Business en SharePoint Online gebruikers de mogelijkheid zal bieden om conversaties te voeren binnen hun documenten. Daarnaast komt er ook een Office 365 video portal, waar gebruikers op een veilige manier video's kunnen uploaden, bewaren, streamen en ontdekken.

De integratie van Oslo wordt verwacht in de tweede helft van 2014. On premise Exchange en SharePoint gebruikers krijgen Oslo voor het eerst te zien in de volgende versie van Microsoft Exchange- en SharePoint Servers, die in de loop van 2015 gelanceerd worden.
De Office Graph oplossingen komen er in de vorm van verschillende apps voor verscheidene mobiele en desktop toestellen, voor Windows 8.x, Windows Phone, iOS en Android.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.