Office Web Apps update: meerdere auteurs binnen een bestand

Geschreven door op 12 november 2013

Microsoft heeft de functionaliteit van de Office Web Apps opnieuw verbeterd. Het is voortaan mogelijk om met verschillende auteurs tegelijkertijd te werken aan een bestand.

Office Web Apps werden oorspronkelijk gelanceerd als een aanvulling op de Office desktop applicaties maar groeien nu steeds meer uit tot een volwaardige, zelfstandige Office suite. Co-authoring is voortaan beschikbaar voor alle Web Apps zodat collega's meteen de aanpassingen zien die je doorvoert. Ben je niet langer verbonden met het internet, dan kan het document offline verder bewerkt worden, waarna de aanpassingen automatisch gesyncrhroniseerd worden wanneer je terug online bent.

meerdere auteurs in office Web Apps

Binnen Word en Excel kunnen een onbeperkt aantal auteurs samenwerken binnen een document, bij PowerPoint is er een limiet van 20 personen. De lijst van auteurs wordt rechts bovenin weergegeven en wijzigingen worden per gebruiker aangeduid met een gekleurde vlag. Het document opslaan gaat voortaan niet meer via de gekende 'save' knop aangezien de Web Apps nu gebruik maken van een auto-save functie. Deze functie kennen we reeds van OneNote.

Met de introductie van Co-authoring in de Web Apps gaat Microsoft opnieuw de strijd aan met Google Docs, dat deze functionaliteit al langer aanbiedt. Beide pakketten zijn overigens gratis te gebruiken.

Meer updates binnen de verschillende Web Apps

Microsoft verwacht dit jaar nog volledige Android tablet ondersteuning te kunnen bieden voor zijn Web Apps en wellicht wordt er ook gewerkt aan de integratie van versioning zoals die nu wel mogelijk is bij het Offline pakket. Enkele updates binnen de verschillende Office Web Apps die nu reeds beschikbaar zijn:

Word web app

Gekende functies als Zoek en vervang, Pagina breaks, Pagina nummering en het toevoegen van headers en footers zijn voortaan beschikbaar in de Web versie van Word. Ook voor het opmaken van tabellen zijn meer mogelijkheden voorhanden.

word web app find and replace

Excel Web App

Excel bestanden kunnen vanuit de Excel Web App beveiligd worden en in de status bar wordt extra informatie getoond als SUM, AVERAGE en COUNT. Worksheets herschikken, cellen verslepen en workbooks hernoemen behoort voortaan ook tot de mogelijkheden.

PowerPoint Web App

Wie een PowerPoint bestand online wil bewerken kan voortaan ook afbeeldingen bijsnijden en presentaties hernoemen tijdens het bewerken.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.