Kiest u Office 2013 of Office 365? Een antwoord op uw vragen

Geschreven door op 09 oktober 2013

Office 2013 of office 365Microsoft stelt Office 2013 nog steeds beschikbaar als het welbekende traditionele software pakket maar biedt inmiddels ook een online versie, Office365, die gebruikers kunnen huren. Microsoft komt hiermee tegemoet in de nood van vele mobiele gebruikers om altijd en overal aan bestanden te kunnen werken.

Toch twijfelt u wellicht wat voor uw onderneming de beste oplossing is. We bieden een antwoord op uw vragen.

Prijsverschil Office 2013 en Office 365

Office 2013

Naargelang de grootte van uw onderneming is Office 2013 verkrijgbaar in verschillende versies. Het pakket office 2013 voor zelfstandigen en thuisgebruik is beschikbaar voor €269 excl BTW., Office 2013 professional voor bedrijven kost tot €539 excl BTW.

Office 365

Office 365 wordt aangeboden als een abonnement, per gebruiker wordt er een klein bedrag per maand betaald. Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven met maximaal 25 werknemers betalen €4.90 excl BTW per maand, per gebruiker. De prijzen voor grote bedrijven gaan tot €19,00 Excl BTW per maand, per gebruiker. De bureaublad versies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Acces, OneNote en meer kunnen dan op 5 toestellen geïnstalleerd worden. Dankzij de Office web apps kunnen bestanden altijd en overal geopend worden, vanaf elk apparaat. Voor een volledig prijsoverzicht raden wij u aan het prijs overzicht van Office 365 experts te bekijken.
Aangezien het pakket zich gewoon op de desktop laat installeren is het dus een misvatting dat er altijd een internetverbinding vereist is.

Waarom overstappen naar een Office abonnement?

Hebben u en uw medewerkers geen nood om vanaf verschillende locaties toegang te hebben tot het Office pakket en bent u van plan om verschillende jaren met dezelfde versie te werken, dan is Office 2013 voor u wellicht de goedkoopste oplossing.

Wilt u echter steeds beschikken over de laatste versie van Office en via Office on Demand overal ter wereld gebruik maken van de suite, dan kiest u voor Office 365. Dankzij de abonnementsvorm kan u makkelijk gebruikers toevoegen of net verwijderen zodat u steeds enkel betaalt voor wat u gebruikt. Zelf hoeft u geen structurele zaken te wijzigen aangezien de software gehost wordt op servers van Microsoft partners.
Zo kan u voortaan Office gebruiken op verschillende toestellen, bestanden delen via de cloud en samenwerken aan documenten terwijl u toch kosten bespaart voor bijvoorbeeld beheer, onderhoud, installatie en patches.

Ondersteuning voor Windows XP en Vista

Draait uw computer nog op Windows XP en Vista, dan kan u geen gebruik maken van Office 2013.

Office 2013 op tablet

Het pakket werd in eerste instantie enkel ondersteund door Windows tablets maar inmiddels zijn er ook oplossingen voor iOS en Android.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.