Opslagruimte Skydrive Pro uitgebreid tot 25GB

Geschreven door op 29 augustus 2013

Microsoft heeft de opslaglimiet voor Skydrive Pro uitgebreid van 7GB tot 25GB. Daarmee geeft de software gigant zijn concurrenten momenteel het nakijken.

Office 365 abonnees kunnen gebruik maken van Skydrive Pro om hun Office documenten online op te slaan waardoor deze altijd en overal toegankelijk zijn en eenvoudig gedeeld kunnen worden. De synchronisatie met de computer van de gebruiker zorgt ervoor dat hij ook daar altijd over de juiste versie van een bestand beschikt.

 

Skydrive pro logoOp zich is de verhoging naar 25GB niet zo nieuwswaardig, aangezien Microsoft eerder al 25GB opslagruimte aanbood aan zijn Skydrive gebruikers. In april 2012 werd echter beslist dat 99% van de gebruikers perfect tevreden was met 7GB aan opslagruimte, waardoor de limiet verlaagd werd.

Een beslissing waar zij, gezien de huidige ontwikkelingen in de markt (Box, 1 van de rechtstreekse concurrenten van Skydrive in de Online Storage markt, verhoogde laatst nog zijn opslagcapaciteit van 5GB naar 10GB), nu dus op terugkomen.
Bovendien kunnen Skydrive Pro gebruikers deze limiet nog verder uitbreiden tot 50 of 100GB, aan een tarief van $0.2 per GigaByte, per maand.

Daarbovenop werden ook enkele functionaliteiten toegevoegd om het gebruiksgemak te vergroten:

  • De client view biedt de gebruiker een overzicht van alle gedeelde bestanden
  • De 10 laatste versies van een bestand worden automatisch bijgehouden. Zo kunnen gebruikers steeds een oudere versie oproepen mocht het drastisch fout lopen met een bestand
  • Bestanden tot 2GB bestandsgrootte kunnen geupload worden

 Online storage: de concurrentiestrijd barst los

De eindgebruiker blijkt uiteindelijk de winnaar in deze strijd tussen onder andere Microsoft, Box, Dropbox en Google, die elk een zo groot mogelijk deel van de markt willen inpalmen.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.