SharePoint en social media

Geschreven door op 10 juni 2013

Social media is in deze tijd een wezenlijk onderdeel binnen de marketing van onze organisaties. U kan nu ook verschillende social media toepassingen implementeren in uw SharePoint installatie.

Enkele mogelijkheden:

  • sharepoint social mediade SharePoint bedrijfsactiviteiten nieuwsfeed. Net als bij facebook is het mogelijk om hierin een overzicht te zien van wat medewerkers te melden hebben over bijvoorbeeld bepaalde projecten of gebeurtenissen binnen de organisatie.
  • Foto-albums delen. Foto's delen van een opgeleverd project of de laatste team building uitstap? Plaats ze op het intranet zodat alle medewerkers deze kunnen bekijken.
  • Bloggen. Een gebruiker kan een persoonlijk blog bijhouden of meewerken aan het teamblog. Medewerkers kunnen elkaar op die manier bijvoorbeeld op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen binnen uw vakgebied.
  • Profielpagina's voor de medewerkers. Elke medewerker kan een persoonlijke pagina bezitte waar hij bijvoorbeeld zijn expertise en contactgegevens kan plaatsen. Zeker voor grotere organisaties kan dit zeer handig zijn om belangrijke gegevens makkelijk beschikbaar te stellen.
  • De SharePoint live twitter feed. Wat wordt er op twitter gezegd over uw branche, producten of bedrijf? Voeg de live twitter feed toe aan uw SharePoint installatie en u krijgt automatisch een overzicht.

Het delen van informatie ligt aan de basis van het succes van de verschillende social media netwerken. Door uw medewerkers de kans te geven om nuttige informatie te delen binnen uw netwerk kan u ertoe bijdragen dat de nodige kennis overgedragen wordt. Door ook persoonlijke successen te (laten) vergroot u bovendien de betrokkenheid van uw medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het succesvol afronden van een project of het behalen van nieuwe certificaten.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.