Microsoft teams: is er ruimte voor nóg een samenwerkingstool?

Geschreven door op 27 april 2017

Microsoft's Office 365 pakket bevat reeds heel wat tools om te communiceren tussen teams. Biedt een extra applicatie als Teams nog waarde, wanneer we al beschikken over SharePoint, Yammer, Groups en Skype? 

De verschillende Microsoft applicaties hebben elk hun specifieke toepassingen. Yammer wordt veelal gebruikt als een interne Facebook voor het snel delen van korte aankondigingen, Skype for Business is de tool voor online vergaderingen en chats, en Groups en SharePoint bieden een ruimte om binnen teams samen te werken aan documenten. Heel wat organisaties zien dan ook geen meerwaarde in nóg een tool om online samen te werken, zeker wanneer een andere populaire tool als Slack dezelfde functionaliteiten biedt.

En toch ontvangen heel wat organisaties Microsoft's chatdienst Teams met open armen.

 

teams-responsive

Microsoft Teams integraties

Een groot voordeel van Microsoft Teams ten opzichte van bijvoorbeeld Slack is de integratie met de andere Office applicaties. Teams geeft medewerkers via een chat-layout toegang tot de belangrijkste mogelijkheden van de eerder genoemde applicaties; er kan samengewerkt worden aan bestanden, kennis kan gedeeld worden in groepsgesprekken en ook online vergaderen via Skype for Business is geïntegreerd. Zelfs emails kunnen gedeeld worden om teamleden op de hoogte te houden.

Daarnaast biedt Teams ook integraties met verschillende externe tools. Zo werd net nog de integratie met Trello bekendgemaakt, de applicatie voor het beheren van projecten en taken. Teams biedt werkgroepen zo een directe toegang tot alles wat ze nodig hebben: content, mensen en conversaties. Er kunnen bijvoorbeeld tabbladen toegevoegd worden om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte documenten (bijvoorbeeld een OneNote met digitale aantekeningen van een teamoverleg) en cloud services. Maar ook de zwaardere Office toepassingen als werkbeheerpakket Planner en PowerBI voor data-analyse en visualisatie kunnen gekoppeld worden.

 

Gratis voor premium gebruikers

Microsoft heeft Teams inmiddels beschikbaar gesteld voor zijn premium gebruikers, in 181 landen. Aanmelden voor Teams kan via deze link, wanneer u beschikt over een Office 365 premium of business essentials abonnement. Teams is te gebruiken als app of via het bekende Office 365 portaal.

 

CTA aanvraag
 1. CONTACTEER ONS VOOR MEER INFO

  Wenst u aanvullende informatie of een vrijblijvend gesprek? Gebruik onderstaand formulier om snel met ons in contact te komen.

 2. Naam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 3. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoon
  Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
 5. Bericht
  Invalid Input
 6. Gelieve bovenstaande "recaptcha" correct in te vullen

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.

 
demo

SharePoint demo
 1. Naam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 3. Telefoon*
 4. bedrijfsnaam*
  Gelieve uw bedrijsnaam in te vullen
 5. Functie*
 6. Gewenste demo*
  Invalid Input
 7. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 8. Gelieve bovenstaande "recaptcha" correct in te vullen
 9. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Privacy beleid

Download de beginners handleiding voor SharePoint en Office 365

mockup-handleiding-S

SharePoint handleiding
 1. Naam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 3. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Privacy beleid