SharePoint platform Kennisplein krijgt Anysurferlabel!

Geschreven door op 30 november 2016

Kennisplein.be is een initiatief van de Steunpunten ExpertiseNetwerken VZW, Algemeen Welzijnswerk en Jeugdhulp. De drie organisaties omvatten een schat aan kennis en expertise op het vlak van ondersteuning voor kwetsbare mensen. Deze informatie en kennis, rond topics als jeugdhulp, maatschappelijke participatie en preventie, worden via het online platform gedeeld met hulpverleners en organisaties uit de hulpsector.

Efficiënter samenwerken in de hulpsector

Cognit werd als collaboratie expert aangesproken om het kennisplein te helpen opzetten; de grootste uitdaging was het huishouden van alle informatie uit verschillende bronnen mét de mogelijkheid om deze vervolgens snel en efficiënt op te zoeken. Daarbovenop moeten zowel interne als externe medewerkers makkelijk informatie kunnen toevoegen.

Er werd gekozen voor een oplossing op basis van SharePoint, omwille van zijn krachtige zoekmotor en flexibiliteit wat betreft het koppelen van informatie. Enkele van de mogelijkheden die het kennisplein biedt zijn:

  • Het aanmaken van een profiel met een eigen kenniskaart, zodat medewerkers met een bepaalde specialisatie makkelijk opgezocht kunnen worden.
  • Het automatisch ontvangen van meldingen wanneer informatie omtrent gekozen topics toegevoegd werd
  • Het opzoeken van informatie met uitgebreide filter- en zoekopties
  • Het toevoegen en bekijken van activiteiten
  • Het automatisch koppelen van informatie rond bepaalde thema's

Anysurferlabel

AnysurferlabelDaarbovenop ontving Kennisplein.be inmiddels het Anysurferlabel, het kwaliteitslabel voor websites die toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen, ook mensen met een beperking. Hiervoor dient de website te voldoen aan de Anysurfer checklist, een lijst van criteria waaraan het kennisplein voldoet. De voornaamste criteria zijn:

  • De volledige website is niet enkel met de muis te navigeren, maar ook met het toetsenbord
  • Correcte en verrijkte broncode, die browsers helpt om de inhoud van een webpagina ondubbelzinnig te interpreteren
  • Afbeeldingen, video en geluid zijn benoemd
  • Links en inhoud zijn goed te onderscheiden

Het Anysurferlabel mocht voor een webplatform als het Kennisplein uiteraard niet ontbreken. We zijn dan ook trots dat we met het Kennisplein ons eerste SharePoint platform met Anysurfer label mochten lanceren. Ook SharePoint websites zijn dus toegankelijk en kunnen het Anysurfer label behalen zonder compromissen. 

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.