Boost uw productiviteit met SharePoint workflows

Geschreven door op 07 september 2016

Ondernemingen zijn altijd op zoek naar manieren om te verbeteren, met het oog op continuïteit en het verhogen van de ROI. Het is voor hen dan ook belangrijk om de bedrijfsprocessen te aligneren met de zakelijke doelen. Van technologie wordt verwacht dat het een grotere flexibiliteit, schaalbaarheid en operationele efficiëntie mogelijk maakt, om zo de productiviteit en bijgevolg de bedrijfswinst te verhogen.

Over SharePoint workflows

Per definitie omvatten workflows kleine en definieerbare taken die samen uitgebreidere acties en gehele bedrijfsprocessen vormen. De mate waarin workflows efficiënt verlopen bepalen de productiviteit van een organisatie, wat zich vertaalt in het uiteindelijke rendement.

SharePoint workflows kunnen heel wat taken automatiseren, processen aligneren met uw bedrijfsdoelen en een hogere efficiëntie bewerkstelligen. Het is schaalbaar, waardoor de oplossing geschikt is voor grote, maar evengoed kleine organisaties, in diverse sectoren. Het kan uitgerold worden in een specifiek onderdeel van uw bedrijfsvoering zoals het Content Management Systeem, of het kan ingezet worden in een breder gebied van Social Networking, Search en Personal Cloud. Het gehele bedrijfsproces wordt op die manier gestroomlijnd.

Wat is de kracht van SharePoint workflows voor uw organisatie?

Boost productiviteit

Erg productieve bedrijven hebben een concurrentieel voordeel en een lagere operationele kost. SharePoint workflows verhogen het rendement van uw medewerkers aanzienlijk. Repetitieve taken worden uit handen genomen, waardoor meer tijd gespendeerd kan worden aan een betere dienstverlening voor uw klanten.

Maak sneller beslissingen

Workflows maken het mogelijk om sneller beslissingen te nemen. Medewerkers hebben meteen toegang tot relevante informatie en het goedkeuringsproces loopt geautomatiseerd doorheen de organisatie. De uniforme werkwijze maakt het gehele proces inzichtelijk zodat eventuele vertragingen snel opgevangen kunnen worden.

Voorkom fouten

Hoe vaak moet u zich verontschuldigen tegenover klanten of partners? Van laattijdige betalingen tot de oplevering van een project die vertraging oploopt, elk bedrijf kent wel voorbeelden van situaties die het imago schaden. Vaak zijn die situaties het gevolg van een menselijke fout. Een kleine vergetelheid kan zo een grote impact hebben. SharePoint workflows helpt de foutmarges verkleinen zodat u zich niet hoeft te verantwoorden bij uw klanten of partners voor makkelijk te vermijden fouten.

Integraties

Een van de grote uitdagingen die bedrijven ervaren met elke technologie is de integratie met externe applicaties. Als er geen perfect huwelijk is tussen de interne en externe applicaties, dan brengt dat het gehele bedrijfsproces in gevaar. SharePoint workflows integreren met externe apps, zodat data probleemloos geimporteerd en geëxporteerd kan worden. Deze data kan worden opgeslagen, gelezen en bewerkt in SharePoint en vele andere applicaties.

Om de optelsom te maken; SharePoint Workflows helpt de bedrijfsprocessen verbeteren en een concurrentieel voordeel te behalen. Met standaard functionaliteiten, of maatwerk indien nodig. Neem vrijblijvend contact op met onze SharePoint specialisten om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.