9 op 10 van de beste intranetten gebouwd op SharePoint

Geschreven door op 05 augustus 2016

SharePoint is de laatste jaren enorm geëvolueerd volgens de noden van moderne bedrijven. Daardoor is het platform nu populairder dan ooit.

Sharepoint intranet populariteit

Er ging de laatste jaren heel wat aandacht naar het uitbreiden van de functionaliteiten binnen SharePoint, maar dat ging niet ten koste van het gebuiksgemak. In tegendeel, voor de eindgebruiker is het platform intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan ooit. Daarnaast zijn er inmiddels apps om SharePoint ook vanaf mobiele appraten te gebruiken. Die aandacht voor de eindgebruiker is de grootste reden voor het huidige succes van SharePoint.

Een van de opvallendste verbeteringen van de laatste maanden is bijvoorbeeld de vernieuwde homepagina.

SP homepage

De gebruiker krijgt hier in één oogopslag zicht op gevolgde en recent bezochte sites en relevante suggesties. De verschillende sites zijn eenvoudig te onderscheiden dankzij de 'kaart' weergave die automatisch relevante content toont, gegenereerd door de slimme technologie van Office Graph. Dezelfde content zal de gebruiker overigens terugzien in, bijvoorbeeld, de SharePoint app. Daarnaast krijgt de gebruiker ook suggesties aan de hand van zijn connecties en ziet hij bedrijfsbrede links naar belangrijke content.

De nieuwe SharePoint homepage is een interessante startpagina voor de medewerkers die nu snel kunnen schakelen tussen de sites en content die voor hen relevant is. Op hun desktop PC en laptop, maar ook op hun mobiele apparaten. 

Een vraag over de mogelijkheden van SharePoint binnen uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.