Microsoft lanceert SharePoint voor iOS

Geschreven door op 06 juli 2016

Danzkij de SharePoint app voor iOS hebben ook iPhone en iPad gebruikers voortaan altijd hun intranet op zak.

De iOS SharePoint app, die gratis beschikbaar is in de App store, biedt iOS gebruikers een makkelijke toegang tot de SharePoint omgeving, vanaf hun iPhone en iPad. De app werkt zowel voor on premise SharePoint installaties als Office 365 en koppelt ook met andere Microsoft apps als OneDrive en mobiele Office apps als Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Daardoor kan de gebruiker niet enkel SharePoint documenten bekijken, maar zelfs bewerken vanaf zijn mobiele toestel.

De app biedt een snelle toegang tot teamsites, organisatieportals, resources en de mensen waarmee men samenwerkt. Gebruikers kunnen siteactiviteiten zien, snel toegang krijgen tot recente en populaire bestanden, lijsten bekijk en rangschikken op de teamsites.

Functionaliteiten van de SharePoint app

  • De app werkt met SharePoint Online en SharePoint Server versie 2013 en 2016. Er kunnen meerdere accounts toegevoegd worden om makkelijk te wisselen tussen verschillende accounts.
  • Het tabblad sites biedt een overzicht van sites die u vaak bezoekt en volgt. Klik een teamsite aan en bekijk site activiteiten of werk met de bijbehorende lijsten. De navigatie is vertrouwd en eenvoudig.
  • Ook recente en populaire bestanden vindt u snel terug. U kan deze bestanden bekijken of delen en heeft toegang tot de documentenbibliotheken dankzij de integratie met de OneDrive-app. De mobiele Office apps laten dan weer toe om uw Word, Excel, PowerPoint en OneNote bestanden eenvoudig te bewerken.
  • Onder het tabblad koppelingen vindt u interessante koppelingen die door de SharePoint beheerder werden ingesteld. Deze bieden snelle toegang tot de sites en resources die voor u belangrijk zijn.
  • Ook Enterprise search is beschikbaar in de app. Resultaten worden onderverdeeld in sites, bestanden en mensen zodat u steeds de nodige informatie kan terugvinden.
  • Blijf in contact met uw collega's. Binnen de app kan u zoeken naar collega's of uw contacten doorbladeren. Klik op een contact om zijn of haar visitekaartje te zien en te bekijken met wie én waaraan ze werken.

SharePoint-ios SharePoint-ios1 sharepoint ios medewerkers

Demonstratie

Bekijk de demonstratie-video van de SharePoint app.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.