Microsoft kondigt mobiele SharePoint apps aan

Geschreven door op 04 mei 2016

Microsoft maakte vandaag bekend dat er verschillende verbeteringen aan SharePoint op til staan. Het bedrijf wil daarmee een antwoord bieden op de steeds groeiende concurrentie.

SharePoint is reeds jaar en dag een referentie wanneer we het hebben over samenwerking tussen teams en collega's. Het platform kent zo'n 190 miljoen gebruikers wereldwijd. Toch zit ook de concurrentie niet stil. Enkele jaren geleden was er al Yammer, dat op een vernieuwende manier mensen liet samenwerken en aan een opmars begon in de zakelijke markt. Microsoft besloot Yammer over te kopen en integreerde de oplossing in Office 365 en SharePoint.

Vandaag is er nog een grote speler die z'n weg zoekt in de zakelijke markt. Slack wordt gepromoot onder de slogan 'be less busy' en komt daarmee in het vaarwater van Microsoft SharePoint: mensen efficiënter laten samenwerken. Slack biedt onder andere ondersteuning voor verschillende devices, een messaging platform en fileshare die synchroniseert met Google Drive, Dropbox en Box.

SharePoint update

Voor Microsoft reden genoeg om extra aandacht te besteden aan SharePoint. Documenten van SharePoint zullen weldra gesynchroniseerd kunnen worden via de OneDrive client, SharePoint sites worden verder geïntegreerd in de Office 365 Groups en de Microsoft Flow Service wordt uitgebreid naar SharePoint. En dat zou pas het begin zijn van de vele verbeteringen die we mogen verwachten.

Zo is er ook sprake van een universal app voor Windows 10 en eind volgende maand al zullen er SharePoint apps voor Android, iOS én Windows 10 gelanceerd worden. Daardoor kunnen gebruikers veel sneller bij hun content en documenten. 

Een vraag over SharePoint?

Vraag het aan onze experts. Neem vrijblijvend contact op.

Contacteer ons

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.