Gratis responsive template voor SharePoint 2013 en 2016

Geschreven door op 05 april 2016

Microsoft stelt een open source package ter beschikking waarmee on premise SharePoint 2013 en 2016 omgevingen volledig responsive gemaakt kunnen worden. Sites worden dan perfect weergegeven op zowel de desktop, tablet als smartphone.

De open source responsive template voegt ondersteuning toe voor 3 verschillende weergave opties, afhankelijk van de schermgrootte van je toestel. Bij het bezoeken van de SharePoint site wordt de schermgrootte herkend en wordt de gebruikersinterface erop aangepast.

De template kan eenvoudig uitgerold worden op elke on premise SharePoint site door middel van PowerShell scripts. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de bestaande master pages, waar de nodige stijldefinities en javascript files ingesloten worden. (Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het JavaScript embed pattern, hier uitgelegd op MSDN.)

Hulp nodig?

Onze experts kunnen de responsive template integreren in uw SharePoint omgeving. Neem vrijblijvend contact op.

Contacteer ons

Eens de responsive template toegepast is zullen bepaalde elementen binnen de SharePoint site verschuiven zodat je zonder scrollen en inzoomen bijvoorbeeld alle links eenvoudig kan aanklikken.
Hier zie je een screenshot van een normale desktop view:

PnP-Responsive-SharePoint

Hieronder zie je hoe dezelfde pagina wordt weergegeven op een tablet, of wanneer de schermgrootte kleiner is dan geschikt voor de desktop view. Je merkt op dat de navigatie automatisch ingeklapt wordt. Met één aanraking vouw je het menu opnieuw open.
In tegenstelling tot de standaard (niet-responsive) view van SharePoint hoef je niet horizontaal te scrollen om alle inhoud op de pagina te bekijken.

PnP-Responsive-Tablet

De 'phone' view is gelijkaardig aan die van de tablet, met menu items die automatisch ingeklapt worden en getoond wanneer nodig.

PnP-Responsive-Phone

Hulp nodig bij de integratie?

Onze experts kunnen de responsive template integreren in uw SharePoint omgeving. Neem vrijblijvend contact op.

Contacteer ons

Bronnen

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.