Hoe verlaag je de kost voor training van SharePoint gebruikers?

Geschreven door op 19 november 2015

Levert het geld dat je investeert in het trainen van SharePoint gebruikers de gewenste return?

De symptomen van een niet efficiënte SharePoint training zijn vaak dezelfde: gebruikers blijven na de training terugkomen met dezelfde vragen, of ze verliezen veel tijd met het zoeken naar de juiste manier om bepaalde taken te volbrengen.

In deze blogpost deel ik enkele kostenbesparende oplossingen voor jouw trainingsprogramma.

Focus op resultaat

Het lijkt vaak de beste oplossing om gebruikers een uitgebreide en diepgaande training in het gebruik van SharePoint te laten volgen. Verschillende onderzoeken brengen echter steeds weer dezelfde resultaten naar boven: meer dan 50% van wat men leert is men binnen het uur na de training alweer vergeten. 
Er is dus een groot verschil tussen de doelstellingen van de training en het effectieve resultaat. Maar hoe zorg je er dan wel voor dat medewerkers de aangeleerde informatie bevatten en gebruiken?

Periodieke training

Een éénmalige training heeft, naast het feit dat ze vaak té uitgebreid is voor gebruikers om volledig te bevatten, nog nadelen. Zo hebben ook nieuwe medewerkers nood aan training en worden er geregeld updates uitgebracht die een impact hebben op de werkwijze. Veel organisaties plannen dan ook een periodieke training in om hun gebruikers bij te scholen.

Plaats uw leerplannen in de cloud

Het is frappant te zien dat het online en centraal beschikbaar zijn van documenten als een van de grote voordelen van SharePoint wordt beschouwd, terwijl de leerplannen en documentatie op een interne data-opslag of zelfs offline bewaard blijven. Door de leerplannen online toegankelijk te maken voor de gebruikers bespaar je op kosten voor vergaderruimtes, prints en instructeurs, en verhoog je de efficiëntie.

Schrap trainingsmateriaal

De mogelijkheden van SharePoint zijn enorm. Uw organsatie gebruikt er slechts een fractie van en de verschillende afdelingen hebben elk hun specifieke noden. Trainingsmateriaal schrappen en aanpassen volgens de verschillende rollen binnen uw organisatie zal niet enkel helpen om kosten te besparen, maar zorgt er ook voor dat gebruikers de aangeleerde informatie beter bevatten.

Tools om uw gebruikers online te begeleiden

Tools als 'walkme' bieden de mogelijkheid om gebruikers, terwijl ze de software gebruiken, stap voor stap te begeleiden doorheen complexe processen. Deze online assistentie toont een sequentie van instructies op het scherm en is erg geschikt om nieuwe gebruikers in te werken of bestaande gebruikers te wijzen op software updates. 

Heeft u zelf nog een aanvullende tip? Laat een reactie achter onder deze blogpost!

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.