Hoe maak je een wiki pagina in SharePoint?

Geschreven door op 22 oktober 2015

Een wiki is een site voor groepen of mensen om snel informatie en ideeën te bewaren en delen door middel van eenvoudige pagina's die aan mekaar gekoppeld worden. Wiki's kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Op grote schaal kan informatie gedeeld worden in een bedrijfswiki, of er kan een team site als wiki gebruikt worden om ideeën rond een project makkelijk te kunnen verzamelen.

Microsoft zelf zegt dit over de types content waarvoor een wiki site perfect geschikt is:

"Een bedrijf kan een bedrijfswiki maken waar werknemers de laatste informatie over bedrijfsactiviteiten en diensten kunnen vinden en toevoegen. Of een team kan gebruik maken van een wiki om informatie te verzamelen voor nieuwe teamleden, om een bespreking te plannen of ideeën te verzamelen voor een uitgebreid document of handleiding."

Wist je dat de standaard pagina van SharePoint in feite een wiki is? Het kan zijn dat je admin ervoor gekozen heeft om niet voor alle SharePoint pagina's de wiki stijl te behouden, maar de kans is groot dat er al ergens in je team site een wiki aanwezig is. SharePoint wiki's kunnen eenvoudig worden toegevoegd, bewerkt en gelinkt.

Een wiki aanmaken in SharePoint

Als je rechten hebt om een site, bibliotheek of pagina's in SharePoint aan te maken, dan kan je een wiki aanmaken. Hieronder kan je de te volgen instructies nalezen.

Een wiki aanmaken op de team site

  • Klik op het 'instellingen' icoo en klik op 'add an app'
  • Kies op de apps pagina voor 'Wiki Page Library'
  • Geef in het 'name' veld de naam voor de bibliotheek op
  • Klik op 'create'

Je kan de instellingen van de nieuwe bibliotheek bewerken door in de bibliotheek bovenin op 'page' te klikken.

Een bedrijfswiki aanmaken

  • Ga naar de site waar je een bedrijfswiki wil aanmaken, klik op het 'instellingen' icoon en kies 'site contents'
  • Klik op 'new subsite'
  • Voeg een Titel en URL naam toe op de nieuwe SharePoint Site pagina
  • Klik op 'publishing' in de 'template' sectie en kies voor 'Entreprise wiki' (deze mogelijkheid moet ingeschakeld zijn door je SharePoint administrator)
  • Klik op 'use unique permissions' als je rechten voor deze pagina wil instellen
  • Klik op 'create'

Eens je de pagina aangemaakt hebt, zal je demo content zien in de wiki. Je kan deze bewerken en vervangen door je eigen content. Bewerk eerst de homepage en voeg alvast enkele links toe naar pagina's die je later nog gaat aanmaken.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.