Waarom kiest Cognit voor SharePoint?

Geschreven door op 01 oktober 2015

Op dit blog vind je heel veel redenen terug waarom wij vinden dat je moet kiezen voor SharePoint. Vandaag wil ik het vanuit een ander perspectief bekijken; dit is waarom Cognit kiest voor SharePoint.

Als samenwerkingsexperten hebben wij er alle baat bij om de best mogelijke oplossing te bieden aan onze klanten. Onze keuze voor SharePoint is dus een weldoordachte keuze en het resultaat van heel wat onderzoek en expertise die we doorheen de jaren opgebouwd hebben.

Een eerste reden voor onze keuze voor SharePoint is het feit dat het in heel wat organisaties reeds aanwezig is en globaal wijd verspreid is. Het is altijd interessant wanneer je een bestaande tool kan inzetten en dus geen externe tool moet implementeren met de bijbehorende licentie- en supportkosten, leercurves en uitdagingen op het vlak van compabiliteit. Net die compabiliteit en lage leercurve zijn een grote troef van SharePoint, aangezien heel wat mensen reeds met het Office pakket werken. De naadloze integratie van SharePoint, Exchange, Yammer en de Office applicaties binnen het Office 365 pakket bieden een totaaloplossing die voor heel wat organisaties perfect inzetbaar is.

SharePoint is ook geen privilége voor grote organisaties; dankzij de cloud oplossing beschikken ook kleine organisaties over de uitgebreide functies voor een klein, maandelijks bedrag. Dat de interne installatie en bijbehorende ondersteuning overbodig worden bij die oplossing is een grote plus.

Is SharePoint de beste oplossing?

swiss-knife2SharePoint is niet de beste oplossing voor elk scenario. We zouden niet objectief zijn mochten we beweren van wel. SharePoint wordt vaak vergeleken met een Zwitsers zakmes. Het bevat een behoorlijke tool voor al zijn functionaliteiten. Zijn dit de beste tools? Vast niet.

SharePoint biedt heel wat mogelijkheden zoals het beheren en delen van documenten, contacten, taken en agenda's, het opzetten van 'wiki' sites en blogs, het aanmaken van processen, workflows en formulieren en rapportage op basis van de aanwezige gegevens. Het zou gek zijn mochten we beweren dat er voor geen enkele van die functionaliteiten betere tools te vinden zijn.

De vraag is maar of je als organisatie voor al die functionaliteiten baat hebt bij een afzonderlijke, meer geavanceerde oplossing. Dat zou namelijk heel wat uitdagingen met zich meebrengen op het vlak van compabiliteit, ondersteuning en de leercurve die gebruikers moeten ondergaan. Je weet inmiddels dat het succes van een samenwerkingsplatform valt of staat bij de adoptatie ervan door de eindgebruikers.

De kans is groot dat SharePoint ook voor jouw organisatie voldoende mogelijkheden biedt met de bestaande functionaliteiten. Dan ben je als organisatie altijd beter uit met zo een geïntegreerde alles-in-een oplossing. Mis je toch functionaliteit? Dan zijn er vaak applicaties of pakketten van derden die die leegte opvullen, of je kan kiezen voor een maatwerk oplossing. Daarnaast voorzien heel wat vooraanstaande software leveranciers standaard integratie-mogeilijkheden met SharePoint.

Wil je zeker weten of SharePoint de beste oplossing is voor uw organisatie, neem dan contact op voor een demo. Samen kunnen we de wensen en noden van uw organisatie bekijken en aftoetsen met de mogelijkheden die SharePoint biedt.
Gebruik je reeds SharePoint? Laat dan in een reactie onder deze post weten waarom je voor die oplossing koos, ik ben er erg benieuwd naar!

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.