Organisaties die de SharePoint implementatie niet uitbesteden vallen vaak duurder uit. Ontdek hier waarom

Geschreven door op 17 september 2015

Heel wat organisaties zien SharePoint als een antwoord op heel wat problemen die zij ondervinden. Dit varieert van de nood voor een eenvoudige search om documenten snel terug te vinden, tot SharePoint project sites om projecten beter te beheren en tijdig, binnen het budget, op te leveren.

SharePoint vergt een investering

SharePoint vergt, net als elk ander intranet overigens, een investering. Investeren in het platform is noodzakelijk om een sterke basis te vormen die verder geschaald kan worden en die de vooropgestelde activiteiten ondersteund. Een investering in organisatie, die ervoor zorgt dat de SharePoint omgeving consistent blijft en betere samenwerking faciliteert. Een investering ook in verandering, en de keuze om verouderde processen of netwerkschijven met onefficiënte folderstructuren te importeren in het nieuwe systeem. Daarnaast, zeker niet minder belangrijk: een investering in mensen, door eindgebruikers voldoende training te bieden en de verwachtingen, voordelen én beperkingen van het platform te communiceren.

Deze fundamentele principes worden bij het plannen van een SharePoint implementatie vaak genegeerd, onderschat of aanzien als een éénmalige activeit. Verschillende oorzaken liggen hierbij aan de basis, maar de grootste oorzaak is het budget. Vaak wordt er op de beschikbare middelen bespaard, zodat deze ingezet kunnen worden op andere plaatsen. Deze vroege beslissingen hebben een rimpeleffect en zullen het platform tijidens zijn gehele levensduur beïnvloeden. Eens het platform in gebruik is en problemen beginnen op te duiken is het moeilijk om die tendens nog te keren zonder grote inspanningen.

We kunnen het zelf

De mindset van 'wij kunnen dit zelf' of 'dat zal ons niet gebeuren' resulteert vaak in een ongecontroleerde groei van SharePoint. Deze situatie aanhouden kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en -adoptatie, zwakke zoekmogelijkheden en een gebrek aan structuur in de content. Daarbovenop wordt ook het lange termijn beheer en performantie van de back end infrastructuur onhandelbaar en onefficiënt.

Ons advies is om niet onachtzaam te snoeien in budgetten, opleiding en tijd. Deze investeringen zijn nodig opdat het platform ten volle benut wordt en het bedrijfsdoel optimaal ondersteunt. Het zorgt er ook voor dat het platform kan meegroeien en veranderen met de organisatie, naargelang de noden wijzigen, zonder complete revisies van het platform. 

Cognit helpt u niet enkel met een vlekkeloze implementatie volgens de noden van uw organisatie, maar ondersteunt u ook in het toewijzen van de nodige budgetten. Neem vandaag nog contact op met onze experts.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.