SharePoint sites en subsites: breng structuur in je content

Geschreven door op 03 september 2015

SharePoint 2013 biedt de mogelijkheid om data te bewaren binnen meerdere sites. De hiërarchie van sites en subsites geven je de mogelijkheid om content te structureren en organiseren zodat deze makkelijk terug te vinden is. De ingebouwde site templates laten je toe om verschillende sites te maken met verschillende configuraties en voor verschillende doelen. Zo kan je een blog site maken voor het bedrijfsnieuws en -updates, of een project site voor efficiënt teamwerk, waar ook relevante data rond projecten bewaard kan worden.

Om een nieuwe site in de SharePoint site collection aan te maken volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar het settings icoon (het radartje rechtsboven in uw scherm) en kies voor 'site contents'.  


 2. site contents toevoegen
 3. Kies op de 'site contents' pagina voor 'new subsite'. Je kan deze pagina ook bereiken door rechtstreeks naar http://[jouwsite]/_layouts/15/newsbweb.aspx te gaan.

  nieuwe subsite
 4. Kies een titel en omschrijving voor je nieuwe site.

  site contents nieuws site
 5. Stel de URL voor de nieuwe site in. Deze kan dus verschillend zijn van de pagina titel. Bij instellen van je URL hou je best rekening met enkele best practices: de benaming moet omschrijvend zijn, logisch en consistent. Gebruik geen te lange naam en gebruik geen spaties maar zet eerder een underscore in de plaats.

  subsite url
 6. Kies de template voor je nieuwe site. SharePoint 2013 bevat een set van templates, verdeeld in 3 categorieën: 'collaboration', 'enterprise' en 'publishing'. Je kan ook reeds geconfigureerde en aangepaste sites als template bewaren. Deze zijn dan te zien onder een extra categorie. 
  Een SharePoint site template is een set van functionaliteiten en configuraties die opgezet zijn voor specifieke situaties. In dit voorbeeld kiezen we voor een Team site, de meest populaire en meest gebruikte template in SharePoint 2013.

  sub site template
 7. In het 'permissions' gedeelte kan je ervoor kiezen om toegang te geven aan iedereen die toegang heeft tot de bovenliggende site, of je kan de rechten op maat instellen.

  sub site permissions
 8. Klik vervolgens op 'create' om je subsite aan te maken.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.