SharePoint subsites, bibliotheken of lijsten; wat kies je?

Geschreven door op 13 augustus 2015

Binnen SharePoint kan je subsites, bibliotheken en lijsten aanmaken. Elk van deze opties heeft zijn eigen voordelen, maar welke optie gebruik je wanneer? In deze post delen we enkele specifieke voorbeelden.

SharePoint subsite

Een SharePoint subsite kan lijsten en bibliotheken bevatten en wordt daarom vaak gebruikt als samenwerkingsportaal voor departementen. Elk departement kan in zijn subsite een eigen navigatie menu, rechtenstructuur, lijsten en bibliotheken hebben. Dankzij deze subsites kan informatie gecentraliseerd worden en wordt de samenwerking tussen teams vereenvoudigd.

sharepoint subsite1

SharePoint documenten bibliotheek

Een SharePoint documenten bibliotheek, een van de meest gebruikte bibliotheken, is een verzamelplaats voor documenten (of electronische formulieren). Onder andere subfolders, metadata en content types helpen de documenten binnen deze bibliotheken te organiseren. De documentenbibliotheek wordt doorgaans gezien als een netwerk schijf voor data opslag maar dat is lang niet alles; documenenbibliotheken komen met heel wat standaard features voor onder andere versionering, het creëren van documenten templates, het opzetten van een rechtenstructuur en online delen.

SharePoint document library

SharePoint lijsten

Een SharePoint lijst is een sequentieel overzicht van data. Het werken met deze lijsten is vergelijkbaar met het werken in een Excel lijst, met functies als sorteren en filteren. Dn SharePoint lijst is via elke web browser toegankelijk voor alle medewerkers met de nodige rechten en kan meestal gekoppeld worden met - of geëxporteerd worden naar - andere Microsoft Office producten als Access, Excel, Project en Outlook, binnen 2 klikken.

SharePoint list

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.