Welke internet browsers ondersteunt SharePoint?

Geschreven door op 16 juli 2015

Afhankelijk van de internet browser die je gebruikt loop je wel eens tegen compabiliteitsproblemen aan binnen SharePoint. Welke browsers worden nu precies ondersteund? We bespreken het in deze blogpost.

Internet Explorer is Microsoft's webbrowser. Het is dan ook geen verrassing dat het bedrijf Internet Explorer aanbeveelt als primaire browser wanneer je het SharePoint platform gebruikt. Toch zijn er heel wat gebruikers die de voorkeur geven aan Google Chrome of Mozille Firefox, omwille van de gebruikerservaring én het feit dat compabiliteitsproblemen ook in Internet Explorer kunnen opduiken.

Microsoft geeft zelf aan welke browsers al dan niet ondersteund worden:

SP-browser-ondersteuning

Alhoewel de ondersteuning ook geldt voor Google Chrome, FireFox en Safari dien je toch rekening te houden met het feit dat niet alle functionaliteiten in die browsers beschikbaar zullen zijn. Zeker wanneer je gebruik maakt van third-party web parts en maatwerk ontwikkeling, kortweg - alles wat niet out-of-the-box binnen SharePoint beschikbaar is - zal je hiermee rekening moeten houden. Het openen van een bibliotheek met de file explorer is bijvoorbeeld enkel mogelijk met Internet Explorer.

Open-with-Explorer-in-Chrome

Open-with-Explorer-in-Firefox

Open-with-Explorer-in-IE

Zoals je ziet is deze functionaliteit niet beschikbaar in Chrome en Firefox. Er zijn nog zo'n voorbeelden, zoals de 'Export to Excel' functie. Deze functie is beschikbaar in IE en Firefox, maar niet in Chrome.

Export-to-Excel-in-Firefox

Export-to-Excel-in-Chrome

Compabiliteitsproblemen met SharePoint oplossen

Als er zaken zijn die niet of niet goed worden weergegeven door je browser kan het soms helpen om de site in compability mode te openen. In Internet Explorer ga je daarvoor naar 'instellingen' - 'compability view settings'. Controleer of de url juist werd toegevoegd in het pop-up scherm en klik op 'add'.

Deze methode helpt doorgaans bij compabiliteitsproblemen tussen een nieuwere versie van IE en een oudere versie van SharePoint en vice versa. Een andere mogelijke oplossing is de beveiliging van de site verlagen en de site toevoegen aan je lijst met 'trusted sites'. Dit doe je door naar 'Instellingen' te gaan en te kiezen voor 'internet options'. Onder het tabblad 'security' zet je vervolgens het security level op 'low'.

internet options-trusted sites

Deze twee fixes lossen alvast de meest voorkomende compabiliteitsproblemen op.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.