SharePoint 2016 release pas in tweede kwartaal van 2016

Geschreven door op 24 april 2015

SharePoint 2016 zal gelanceerd worden in het tweede kwartaal van 2016, en dus niet in de tweede helft van 2015 zoals eerder aangekondigd. Microsoft onthult wel enkele verbeteringen die SharePoint 2016 zal brengen.

SharePoint 2016 Server komt beschikbaar in het tweede kwartaal van 2016, voorafgegaan door een publieke beta versie eind 2015. Microsoft begrijpt dat bedrijven ook in de komende jaren nog belang hebben bij combinaties van on premise, cloud en hybride omgevingen en blijft dus ook on premise versies van SharePoint aanbieden.

In onze eerdere blogpost werd de visie van Microsoft voor de evolutie van SharePoint, met een duidelijke focus op cloud innovatie, reeds besproken. Nu het Ignite event dichterbij komt deelt Microsoft alvast meer details over de innovaties die SharePoint 2016 zal meebrengen. In deze post delen we alvast enkele belangrijke verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.

Nieuwigheden in SharePoint 2016

Bij de ontwikkeling van de volgende SharePoint server versie houdt Microsoft de ontwikkelingen en trends op het vlak van content management, samenwerking tussen teams, gebruikerservaringen overheen verschillende apparaten en integraties met de cloud in de gaten. De on premise versie zal meer waarde brengen maar zal het ook makkelijker maken om te profiteren van de voordelen van de cloud met hybride omgevingen of SharePoint Server met Office 365.

SharePoint Server 2016 zal verbeteringen en nieuwe mogelijkheden brengen op drie voorname vlakken:

  • Betere gebruikerservaring
  • Een cloud-geïnspireerde infrastructuur
  • Procedures, regelgeving en rapportage

SharePoint 2016 server update

Betere gebruikerservaring

Om de efficiëntie binnen organisaties te verhogen is het belangrijk om snel beslissingen te kunnen nemen en in contact te blijven. Toegang hebben tot informatie vanaf eender welke locatie is inmiddels de standaard voor een moderne werkplaats.

SharePoint 2016 zal een betere mobiele toegang bieden tot inhoud, mensen en applicaties in een interface die geschikt is voor verschillende toestellen en schermgroottes. Bestandsopslag en samenwerken aan documenten draait meer rond mensen en de verbeterde gebruikerservaring en mogelijkheden uit Office 365 worden geïntroduceerd als onderdeel van de on premise installatie of dankzij een hybride integratie van SharePoint Server 2016 en Office 365. Bijvoorbeeld:

  • Gebruikers zullen sneller contextuele en relevante informatie en data vanuit zowel de on premise als cloud omgeving vinden dankzij Office Graph en Delve.
  • Communicatie wordt verder gestroomlijnd dankzij een betere integratie met Exchange en Yammer en een meer uitgebreid beheer voor nieuwe mediatypes dankzij bijvoorbeeld de integratie van Office 365 Video.

Een cloud-geïnspireerde infrastructuur

SharePoint 2016 naar uw datacenter brengen zorgt voor een hoge performantie, betrouwbaarheid en schaalbaarheid en biedt de mogelijkheid tot hybride scenario's die uw bestaande on premise investeringen kunnen verrijken. Dankzij een gestandaardiseerde set van API's zijn heel wat integraties met externe oplossingen en partners mogelijk. 

Daarbovenop vereenvoudigt de training voor eindgebruikers en support voor uw IT afdeling dankzij een vereenvoudigde gebruikersomgeving en integratie met onder andere de nieuwe release van Windows Server, de volgende release van SQL Server en Exchange Server 2016.

Procedures, regelgeving en rapportage

SharePoint Server 2016 zal heel wat features bevatten die ervoor zorgen dat gevoelige informatie altijd beschermd blijft. Zo werd er geïnvesteerd in Data Loss Prevention, nieuwe scenario's voor data encryptie en compliance tools die eindbgebruikers de nodige vrijheid geven, binnen het kader van het bedrijfsbeleid.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.