Mis je een bepaalde functionaliteit in SharePoint? Geef je stem of doe een suggestie

Geschreven door op 19 februari 2015

Software ontwikkelaars staan er doorgaans niet om gekend om veel input van gebruikers in acht te nemen wanneer zij producten ontwikkelen. Ook Microsoft was op dat vlak jarenlang een stugge organisatie, maar daar brengt het nu verandering in.

Bij complexe software als Office 365 en SharePoint is het erg moeilijk om tijdens de ontwikkeling rekening te houden met de wensen van alle gebruikers, eenvoudigweg omdat elke gebruiker zijn eigen wensen en noden heeft, en het platform op een unieke manier gebruikt. Tot vandaag werden, bij de lancering van nieuwe versies, enkel zogenaamde developer previews gelanceerd, die specialisten de mogelijkheid gaven om de software als eerste te gebruiken en eventuele bugs te melden. De input van de eindgebruiker was dus erg beperkt.

De komst van cloud oplossingen heeft echter nieuwe deuren geopend; doordat frequenter kleinere updates doorgevoerd worden, is het mogelijk om sneller in te spelen op nieuwe opportuniteiten en wensen van de eingebruiker, en foutoplossingen te voorzien. Software updates volgen mekaar in sneltempo op, in tegenstelling tot de sporadische grote updates die we voordien kenden. Microsoft speelt daar nu handig op in, met een online platform dat ontwikkeld werd om de input van zowel gebruikers als ontwikkelaars te verzamelen. 

Office 365 en SharePoint Uservoice

De online community waar SharePoint ontwikkelaars, IT professionals en eindgebruikers hun stem kunnen laten horen kreeg de toepasselijke naam Uservoice mee. Er werd een Uservoice platform voor zowel Office 365 als SharePoint opgezet:

 

Microsoft uservoice

Mis je bepaalde functionaliteit in SharePoint? In de aanloop naar SharePoint 2016, dat in de tweede helft van dit jaar verwacht wordt, kan je nu dus alvast zelf je suggesties doorgeven. Alle bezoekers van het platform hebben vervolgens de mogelijkheid om jouw suggestie een stem mee te geven. Hoe meer stemmen voor jouw suggestie, hoe groter de kans dat Microsoft deze effectief meeneemt in de ontwikkeling.

Microsoft heeft dankzij Uservoice een unieke mogelijkheid gevonden om in contact te komen met zijn gebruikers. Zij hebben nu de kans om mee te werken aan de verbetering van de software, wat de betrokkenheid ongetwijfeld vergroot. Het imago van de stugge software ontwikkelaar is geëvolueerd naar dat van een meedenkende en open partner.

 Welke functionaliteit zou jij nog toegevoegd willen zien in SharePoint? 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.