SharePoint 2016 on premise verwacht in 2015

Geschreven door op 05 februari 2015

SharePoint server 2016 wordt in de tweede helft van 2015 gelanceerd. Dat liet Microsoft deze week weten. De opvolger van SharePoint 2013 biedt meer en betere mogelijkheden, onder andere op het vlak van informatiedeling en documentenbeheer.

De nieuwe functionaliteiten van SharePoint 2016 zijn inmiddels getest binnen SharePoint Online, waar updates sneller en frequenter doorgevoerd worden. Ook organisaties met een on premise installatie zullen weldra kunnen genieten van de uitgebreide en flexibele toepassingen, met een focus op beschikbaarheid en schaalbaarheid.

Microsoft belooft gelijktijdig met de lancering van SharePoint 2016 ook nieuwe mogelijkheden binnen Office 365. Welke dat precies zijn is nog niet gekend maar beide platformen zullen wel nog beter op mekaar afgestemd worden. Daarbij kan gekozen worden voor een online, on premise of hybride oplossing zoals te zien in onderstaande afbeelding. 

SharePoint 2016 en Office365

Meer informatie over de mogelijkheden van SharePoint 2016 zal wellicht bekend gemaakt worden in mei 2015, tijdens Microsoft Ignite. Op dit event staan de ontwikkelingen van SharePoint, Exchange, Skype for Business en Office 365 centraal. Eén punt op de agenda is alvast de nieuwe hybride search. In een situatie waar een on-premise en online installatie van SharePoint naast mekaar gebruikt worden, zal de hybride search zorgen voor betere zoekresultaten doorheen beide omgevingen. 

Enkele nieuwe functionaliteiten van Office 365 zijn:

 • Een nieuwe manier om relevante informatie en contactpersonen te vinden binnen Office 365, met Office Delve
  office Delve

 • Meer mogelijkheden voor het opzetten van portals binnen SharePoint, zoals Office 365 video dat eerder gelanceerd werd
  portals

 • Makkelijker bestanden opslaan en delen, over verschillende devices heen
  fileshare-cross-devices

 • Het delen van informatie vanuit Office 365 met SharePoint teamsites
  teamsites

 • Betere analyse en grafische weergave van informatie, dankzij Power BI (Business Intelligence)
  PowerBi

 • Het integreren van Yammer met Office documenten, video's en applicaties zodat makkelijk gesprekken kunnen worden gestart over verschillende onderwerpen. De standalone newsfeed evolueert daardoor naar een meer dynamisch en interactief sociaal element
  Yammer

Wilt u meer weten over SharePoint 2016 voor uw onderneming? Neem vrijblijvend contact op met ons.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.