SharePoint en K2: geavanceerde formulieren, workflows, data en rapporten

Geschreven door op 08 januari 2015

SharePoint biedt standaard al heel wat tools en apps om informatie centraal beschikbaar te stellen en de samenwerking te vereenvoudigen. Er zijn echter vaak integraties met externe oplossingen als een CRM of ERP systeem nodig, waardoor een meer geavanceerde oplossing zich opdringt.

K2 logoK2 is een oplossing die naadloos geïntegreerd kan worden met SharePoint, voor het opbouwen van uw business applicaties met formulieren, workflows, data en rapporten. K2 maakt bovendien ook koppelingen mogelijk met SAP, Salesforce en Oracle. U hoeft daardoor niet zelf te investeren in maatoplossingen om uw bedrijfsprocessen verder te automatiseren. 

K2 smartforms

Met K2 smartforms, de opvolger van Infopath, kunnen eenvoudig webformulieren aangemaakt worden voor uw bedrijfsapplicaties. Vaak gebruikte toepassingen zijn declaraties, procesaccordering, klachten-, schade- en inkooporderformulieren. Het aanmaken van formulieren in K2 verloopt snel en zonder programmeerkennis, zodat u in geen tijd kan inspelen op veranderende noden binnen uw organisatie.

K2 workflows

Met K2 workflow bouwt en gebruikt u workflows vanuit uw browser, zonder extra client-side installatie. Workflows ondersteunen alle SharePoint events over sites, lijsten,applicaties en zelfs verschillende platformen als SharePoint 2010, 2013,Office 365 en data uit SAP, Microsoft CRM, Salesforce, Active Directory en Exchange. Voor het koppelen van deze data wordt het gepatenteerde Smartobjects gebruikt.

Vaak gebruikte toepassingen voor workflows zijn factuuraccordering, het verwerken van subsidie-aanvragen, klachten, incidenten en service verzoeken. K2 biedt gebruiksvriendelijke tools om snel en zonder programmeerkennis deze webformulieren aan te maken.

Business case

Cogn-IT heeft heel wat ervaring met de integratie van K2 in SharePoint. Voor Ziekenhuis Netwerk Antwerpen werden workflows uitgewerkt op basis van K2 blackpearl om verschillende bedrijfsprocessen te digitaliseren. Enkele workflows die opgezet werden zijn: aanwerving, verlofaanvragen, pensioenaanvragen, projectaanvragen en IT toegang.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.