Top 5 redenen waarom non profit organisaties kiezen voor Office 365 en SharePoint

Geschreven door op 13 november 2014

SharePoint werd lange tijd aanzien als een tool voor grote organisaties, met grote budgetten. Met de komst van Office 365 en SharePoint online heeft Microsoft echter het pad geëffend voor veel kleinere organisaties. Steeds vaker verkiezen zij Office 365 voor de uitwisseling van informatie, ten nadele van andere oplossingen als Google Apps en Drobox.

sharepoint nonprofit

De 5 voornaamste redenen waarom non profits kiezen voor Office 365 en SharePoint:

1. Eén oplossing voor heel wat uitdagingen

Heel wat VZW's gebruiken email accounts van een provider als Yahoo of Google en documenten zijn overal en nergens te vinden (Dropbox, persoonlijke opslag, mailaccounts ...). Met Office 365 kan dit voortaan allemaal op 1 plaats: email wordt gehost in Office 365 en documenten worden opgeslagen in SharePoint of OneDrive Pro. Zelfs de website kan desgewenst ontworpen en gehost worden in Office 365. Gebruikers hoeven slechts 1 URL te gebruiken om toegang te krijgen tot al deze zaken.

Afhankelijk van het gewenste Office 365 abonnement zijn er verschillende features mogelijk:

  • E-mail (Exchange)
  • Online conferenties (Lync)
  • Publieke website
  • Documenten opslaan en delen (SharePoint of OneDrive)
  • MS Office (Online of Desktop versies)

2. Voorspelbare kosten

Voor elke formule is een vast bedrag per gebruiker vastgesteld. Daardoor is het makkelijk om de kosten te budgetteren. De organisatie hoeft niet langer te gissen naar de kosten van hardware (server) en software licenties en support. Het is allemaal inbegrepen in de vaste kost per gebruiker.

3. Eén bron voor alle informatie

Wanneer de documenten van uw organisatie verdeeld zijn over DropBox, persoonlijke opslag, Google accounts en netwerkschijven (dit klinkt vast herkenbaar?), dan is het onmogelijk om de controle te behouden over versies en duplicaten. Binnen VZW's is het verloop van medewerkers (zeker wanneer gewerkt wordt met vrijwilligers) vaak groter dan in andere organisaties. Wanneer een medewerker stopt, betekent dat vaak dat ook de documenten die in zijn bezit waren verloren gaan.

Dankzij duidelijke procedures binnen SharePoint en Office 365 zorgt u ervoor dat belangrijke documenten altijd binnen uw organisatie blijven. Medewerkers verliezen ook geen tijd met het zoeken naar de juiste versie van een document, aangezien deze op 1 plaats beheerd worden.

4. Schaalbaarheid en oplossingen op maat

Afhankelijk van de noden van uw organisatie zijn binnen SharePoint verschillende configuraties mogelijk. Document bibliotheken zijn perfect voor het delen van documenten, kalenders voor het beheren van meetings en events, takenlijsten voor taak- en project management, email alerts voor meldingen, koppeling van Excel data binnen SharePoint voor controle en samenwerking.

En dat zijn enkel de basis features. SharePoint kan ook geconfigureerd worden als een bedrijfsprocessen tool met workflows, goedkeuringen en scenario's: de maatoplossingen binnen SharePoint en Office 365 zijn eindeloos.

5. Rechten en beveiliging

SharePoint en Office 365 bieden de mogelijkheid om op gebruikersniveau verschillende gebruikersgroepen op te zetten met elk hun rechten voor sites, bibliotheken en andere content. Op die manier wordt altijd de controle behouden over wie wat te zien krijgt. 

Op organisatieniveau hoeft u zich niet langer zorgen te maken over backups, hackers en dataverlies. Aangezien uw bestanden in 'de cloud' staan, beheert Microsoft de beveiliging en geniet u van de miljoenen euro's die zij besteden aan de beveiliging van uw data. 

6. Bonus reden; kortingen voor non profits

De kans is groot dat uw non profit organisatie in aanmerking komt om bovenstaande gratis of aan een aanzienlijke korting te gebruiken. Uw aanvraag start automatisch wanneer u een proefabonnement start via deze link

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.