SharePoint wordt steeds populairder in Belgie

Geschreven door op 30 oktober 2014

1 op de 3 Belgische bedrijven met 50 en meer medewerkers maken inmiddels gebruik van SharePoint. Microsoft wint daarmee steeds meer terrein op de Belgische markt voor groupware/collaboration software.

De cijfers, die het resultaat zijn van een analyse van Computer Profile bij 2700 Belgische commerciële en publieke instellingen met 50 en meer medewerkers, toont aan dat het gebruik van SharePoint de afgelopen 4 jaar met maar liefst 75% gestegen is. Bij multinationals is SharePoint nog populairder. Maar liefst de helft van de bedrijven in dat segment maken gebruik van de Microsoft oplossing. 

De analyse werd uitgevoerd in opdracht van Smart Business en Business Meets IT en zal voer zijn voor het gratis Mobile Business Seminar op 4 november.

SharePoint gebruik in belgie

 

SharePoint versies

81% van alle SharePoint installaties draaien nog steeds op servers op een eigen locatie, of een andere locatie binnen de eigen organisatie. 16% van de installaties draaien in het datacenter van een externe dienstverlener en zo'n 3% draait in de publieke cloud.

In onderstaande grafiek wordt duidelijk dat heel wat organisaties inmiddels afgestapt zijn van de 2007 versie. In 2010 nam SharePoint 2007 nog 68% voor zijn rekening, inmiddels is dat aandeel gezakt tot minder dan 15%.
Meer dan 64% gebruikt inmiddels SharePoint 2010, 17% gebruikt de laatste versie, 2013.

sharepoint versies verspreiding

SharePoint gebruik

In eerste instantie blijft SharePoint het meest populair als Document Management Systeem. Daarnaast  zijn publishing en dashboard en reporting de voornaamste redenen waarom organisaties SharePoint gebruiken.

Een andere interessante tendens is het gebruik van SharePoint als CMS. SharePoint wordt slechts voor een klein percentage van alle CMS websites gebruikt maar dat aandeel groeit door de nieuwe functionaliteiten en gebruiksgemak van SharePoint 2014. Opvallend is ook het vaak de websites met het meeste verkeer zijn die SharePoint gebruiken.

sharepoint gebruik

Wilt u SharePoint inzetten voor uw organisatie? Contacteer ons via het contactformulier of 02/669 05 80.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.