Business Process management in SharePoint

Geschreven door op 01 oktober 2014

Business Process Management (BPM) is een bewezen aanpak om uw organisatie te verbeteren en kosten terug te dringen. Het helpt u om snel, krachtige samenwerkingsprocessen op te zetten tussen verschillende afdelingen.

Heel wat organisaties hebben dezelfde uitdagingen wat betreft de optimalisatie van de bedrijfsprocessen;

  • De organisatie moet flexibeler zijn en sneller kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt
  • Er is te weinig controle over de risico's binnen de organisatie en het voldoen aan wetgeving en reglementering
  • Het duurt te lang vooraleer de gehele organisatie in lijn is met de nieuwe strategie, waardoor nieuwe kansen gemist worden
  • De kosten moeten teruggedrongen worden, de kwaliteit van de dienstverlening en de samenwerking moet verbeteren
  • IT moet beter aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen en moet effectiever, flexibeler en beheersbaar zijn

Business Process Management is een belangrijlke factor om bovenstaande uitdagingen het hoofd te bieden. Het gaat over het optimaal ontwerpen, invoeren en uitvoeren van bedrijfsprocessen, op elk denkbaar niveau binnen de organisatie.

Voordelen van Business Process Management

BPM kan het best omschreven worden als het optimaliseren van processen. Het is dus geen doel op zich, maar een verzameling van tools voor procesverbetring en een nieuwe kijk op de organisatie. Cogn-IT biedt geïntegreerde oplossingen van de AgilePoint BPM suite en SharePoint om snel krachtige samenwerkingsprocessen te realiseren tussen verschillende afdelingen en zo de efficiëntie, kwaliteit en klanttevredenheid te verhogen.

BPM en SharePoint

AgilePoint voor SharePoint benut alle mogelijkheden uit de SharePoint omgeving. Het wordt door heel wat ondernemingen gebruikt om complexe procesuitdagingen op te lossen, waarbij systemen en mensen uit verschillende bedrijfsonderdelen betrokken zijn. We vinden BPM terug in diverse afdelingen, van customer service, finance en productie tot marketing en sales.

Met AgilePoint kunnen workflows gemaakt en onderhouden worden op afdelingsniveau voor de meest kritische bedrijfsprocessen, zonder impact op de performantie van SharePoint.

Business case OLVZSharePoint Business Case: Vlaamse Overheid - WSE

Cogn-it verzorgde voor de Vlaamse Overheid - departement Werk en Sociale Economie de integratie van SharePoint 2010. Door het gebruik van workflows en AgilePoint werden verschillende processen geautomatiseerd

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.