Je hebt SharePoint nodig wanneer ... deel 2

Geschreven door op 21 augustus 2014

sharepoint-is-needed

In deze reeks van blogposts bespreken we enkele mogelijke scenario's die voorspellen dat jouw onderneming nood heeft aan SharePoint, hetzij SharePoint Online of SharePoint On Premise. De eerste blogpost kan je hier nalezen.

Je hebt SharePoint nodig wanneer...

6. Je intranet of website nog lijkt af te stammen uit een vorig tijdperk

Gebruiksvriendelijkheid is de belangrijkste factor voor een goede gebruikersadoptatie. Met SharePoint kunnen makkelijk aantrekkelijke websites gemaakt worden dankzij de design manager tools. Een SharePoint website ontwerpen kan met de gekende HTML en web ontwikkeling tools, zonder diepgaande kennis van alle SharePoint controls.

7. Je voor een update van de inhoud op je intranet of internet site, beroep moet doen op iemand met kennis van HTML

Individuele medewerkers de mogelijkheid bieden om te focussen op hun content en het eenvoudig, zelf, publiceren daarvan, moet het doel zijn van elke onderneming die de samenwerking wil optimaliseren. Met de ingebouwde publishing mogelijkheden in SharePoint is het een klein karwei voor een UI (User Interface) expert om vooraf basis templates te creëren voor content.

Eens de layouts aangemaakt zijn is het proces voor de gebruiker eenvoudig; creëer een nieuwe pagina, kies een layout, vul de content aan binnen de voorziene velden en publiceer. Het resultaat is een pagina die vormgegeven werd door de expert en aangemaakt werd door de gebruiker.

8. Je contact moet opnemen met HR of een e-mail uitsturen naar de gehele onderneming, om iemand te vinden met een bepaalde bekwaamheid

Binnen SharePoint kunnen profielen aangemaakt worden waar gebruikers hun bekwaamheden, interesses, vorige projecten en meer kunnen registreren. In deze gebruikers profiel templates kunnen makkelijk nieuwe velden toegevoegd worden indien nodig.
De informatie in deze profielen kan vervolgens doorzocht worden door iedereen binnen de onderneming.

9. Je bedrijfskalender of teamkalender niet meer is dan een vel papier

Met SharePoint kalenders is het eenvoudig voor gebruikers om gebeurtenissen of andere relevante informatie te plaatsen op een kalender. Verschillende views kunnen gecreëerd worden bijvoorbeeld door kleuren toe te kennen aan bepaalde categorieën. Verschillende kalenders met een bepaalde view kunnen vervolgens gepubliceerd worden op de site.

10. Voor de bedrijfsrapportage meerdere Excel bestanden nodig zijn, die geüpdatet worden wanneer er nieuwe data voorhanden is

Door gebruik te maken van Excel Services en Power View kunnen de makers van rapporten focussen op het aggregeren van data op één locatie en het creëren van een interactieve data verkenning, visualisatie en presentatie die ad-hoc rapportage mogelijk maakt.

 Ga verder naar deel 3 van deze serie blogposts "Je hebt SharePoint nodig wanneer...".

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.