Hoe vind je informatie terug in een SharePoint 2013 lijst?

Geschreven door op 02 juli 2014

De grote kracht van SharePoint zit in de krachtige zoekmotor waarmee je documenten in de documentenbibliotheken makkelijk terug kan vinden. Maar wat zijn nu precies alle mogelijkheden om informatie op te zoeken?

SharePoint zoeken

Wanneer je weet waarnaar je op zoek bent kan je uiteraard gebruik maken van het zoekveld. 

sharepoint filter op kolommen

Daarnaast kan je ook de kolommen filteren. Door de muisaanwijzer boven de kolom hoofding te houden verschijnt het zwarte pijltje. Klik hier op voor meer filter opties. Standaard staat deze op filtering van A naar Z. Op deze manier kan je eender welke kolom filteren.
Wanneer een filter op een bepaalde kolom actief is kan je de resultaten nog verder verfijnen door ook in een tweede kolom een filter actief te maken.
Om een filter weer te verwijderen, klik je het pijltje aan en selecteer je 'clear filters'.

Het filteren van een lijst op deze manier is niet permanent. Wanneer je naar een andere pagina navigeert en terugkeert zal je opnieuw de filters moeten instellen indien gewenst. Daarom kan je wel, eens je een filter ingesteld hebt, deze opslaan als een view.

sharepoint filter opslaan

Je kan vervolgens een naam geven aan de gefilterde resultaten en aanduiden of je deze publiek (zichtbaar voor iedereen) of privé wil opslaan. Afhankelijk van je toegangsrechten heb je deze mogelijkheid misschien niet.
Het filter resultaat dat opgeslagen werd is voortaan zichtbaar boven de lijst en door deze optie aan te klikken wordt de bibliotheek meteen opnieuw gefilterd met dezelfde instellingen.

sharepoint saved filter

Meer views zijn beschikbaar door de drie puntjes aan te klikken.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.