SharePoint training

Geschreven door op 21 februari 2014

We kunnen het niet genoeg herhalen: een SharePoint implementatie is maar zo succesvol als de adoptatie van het pakket door de gebruikers. Een degelijke SharePoint training is daarom een onmisbaar onderdeel van uw SharePoint integratie.

SharePoint trainingEen SharePoint training helpt de medewerkers binnen uw organisatie om sneller en op een productieve manier gebruik te maken van uw nieuwe site of siteversameling. Een succesverhaal is pas mogelijk wanneer zij overtuigd zijn van de voordelen van het pakket en een goed inzicht hebben in de beschikbare functies en aanbevolen procedures.

Wat zijn uw trainingsbehoeften?

Standaard SharePoint trainingen komen vaak te kort omdat er te weinig aandacht gaat naar de specifieke behoeftes van de onderneming en diens gebruikers. Wanneer u een trainingstraject opstart met Cogn-it, gaan we dan ook eerst en vooral na wie uw gebruikers zijn, hoe ze SharePoint Online gebruiken en welke taken ze precies moeten uitvoeren.
Kort gezegd stellen we ons de vragen: wie? wat? waar? wanneer? hoe? en uiteraard bespreken we uw specifieke bedrijfsdoelstellingen en waarop u de focus wil leggen gedurende de training.

Gaat het bijvoorbeeld om een nieuwe implementatie waarbij de IT dienst moet ondersteund worden, of betreft het een opleiding voor de gebruikers bij de uitrol van het systeem? Beide situaties vragen een heel andere benadering.

Hebben uw medewerkers nog nooit een SharePoint site gebruikt dan wordt allereerst aandacht besteedt aan de waarom vraag. Waarom moeten zij afstappen van hun gebruikelijke hulpprogramma's en gewoontes om voortaan met SharePoint aan de slag te gaan? Software is voor hen een hulpmiddel om hun functie naar behoren uit te voeren, zij staan dus niet meteen te springen om andere software te ontdekken. Het is belangrijk dat zij de voordelen voor de organisatie en zichzelf inzien (zoals vereenvoudiging en hogere efficiëntie) en de integratie van change management in de training kan daartoe bijdragen.

'Hands on' training

Bij Cogn-it geloven we in een 'hands on' training. Een Office 365 Expert komt bij u op het bedrijf langs om de training te geven binnen de eigen SharePoint omgeving. Hierdoor kunnen we een praktijkgerichte training voorzien en doelgerichte vragen beantwoorden. Verwerken uw medewerkers momenteel bijvoorbeeld onkostendeclaraties op een 'oude' manier, dan zullen we bekijken welke workflow binnen SharePoint die taak voortaan overneemt. Onze ervaring leert ons dat de ROI van zulke training het hoogst ligt.

SharePoint opleidingen

U kan bij ons terecht voor trainingen in het gehele Office 365 pakket, zowel dus over lync; yammer, SharePoint, admin center, ... Onze trainingen worden aangepast naargelang de trainees, zo onderscheiden we:

  • SharePoint Administration opleiding
  • SharePoint Keyusers opleiding
  • SharePount gebruikers opleiding

offerte aanvragen

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.